Home Financieel Wat is het gemiddeld salaris van een 30 jarige?

Wat is het gemiddeld salaris van een 30 jarige?

door Redactie

Om de een of andere reden is de 30 jaar altijd een magische grens. Een leeftijd waarop je toch begint af te vragen of je wel genoeg verdiend of dat het misschien beter kan. Het is er natuurlijk maar net naar hoe je in het leven staat.

Misschien is het goed dat we eerst eens even kijken naar het gemiddelde inkomen. Dat op dit moment op 33.000 euro bruto per jaar staat voor een 30-jarige. Met een beetje rekenen komt dat neer op ongeveer 2750 euro bruto per maand. Niet slecht als je het mij vraagt. Maar het is er natuurlijk ook na wat jij nodig hebt om van te leven en daarvoor moet doen. Laten we daar eens dieper op ingaan. Wellicht ben jij wel klaar voor een volgende stap.

In Nederland zijn de verschillen tussen beroepen groot. Waar een verkoopmedewerker misschien het minst zal verdienen zitten de medisch specialisten er beter bij.

Wil je meer verdienen als 30 jarige

Wil je als 30 jarige meer geld wilt verdienen? Dan is de kans groot dat je voor een ander beroep zou moeten kiezen. Maar dat betekent ook bijscholen en weer in de schoolbanken klimmen. Daar moet je echt wel aan toe zijn of kunnen. Het vraagt veel inzet van je voor langere tijd. Daarbij kunnen velen het inkomen dat ze verdienen niet missen.

Toch zijn er intern bij bedrijven vaak ook mogelijkheden. Wat dacht je van interne functies die beschikbaar komen en doorgroeien. Bij veel bedrijven is dit een belofte waarmee ze je wellicht ook naar binnen hebben gevist tussen de andere sollicitanten. Dan mag je ook verwachten dat die belofte ingelost zal worden. Ik zou zeggen overleg het gewoon eens met je leidinggevende wat er financieel mogelijk is.

Zou ik een modaal inkomen moeten verdienen

Het woord modaal staat niet voor een inkomen dat je overal kunt verdienen. Het staat voor een gemiddeld inkomen binnen je leeftijdsgroep. Dat wil eigenlijk zeggen dat er ook heel hoge inkomens en juist heel lage inkomens bij gerekend worden. Wat jij kunt verdienen is dus geheel afhankelijk van de branche en de functie die je bezet. Laat je er dus niet door misleiden!

Ook interessant..