Home Financieel Wat betekent 0,8 fte?

Wat betekent 0,8 fte?

door Redactie

Wat betekent fte nu eigenlijk? Je leest het steeds vaker in vacatures. In dit artikel vertellen we je er meer over, zodat jij precies weet waar het voor staat. Staat er in een vacature 0,8 fte? Of een andere fte?  Dan is het verstandig om eerst te weten wat dit betekent alvorens je reageert op de vacature.

FTE berekenen

De omvang van een functie wordt steeds vaker in fte aangeduid. Een term dat staat voor fulltime-equivalent, vrij vertaald voltijdsequivalent en is altijd een getal tussen de 0 en 1. Waarbij 1 fte staat voor fulltime dienstverband. Dit kan dus 36, 38 of 40 uur zijn. Dat is afhankelijk van het bedrijf en de arbeidsvoorwaarden die gelden. Het uitrekenen van de arbeidsduur doe je eenvoudig door de fte maal het aantal uren te vermenigvuldigen.

Hoeveel uur is 0,8 fte?

De FTE berekenen kan door de fte maal het aantal uren te vermenigvuldigen.  Om antwoord op je vraag te geven hebben we een voorbeeldsom bij 0,8 fte: 0,8 fte x 40 = 32 uur. Lees je in een vacature dat het bedrijf op zoek is naar een 0,8 fte medewerker? Dan betekent dat deze functie beschikbaar is voor 32 uur per week.

Ook interessant..