Home Ondernemen Dit is het duurste product bij het inrichten van een tattoostudio

Dit is het duurste product bij het inrichten van een tattoostudio

door Redactie

Het openen van een tattoostudio is een droom voor veel creatieve ondernemers. Maar voordat je de deuren kunt openen, is er een flinke investering nodig. Naast de huur, verbouwing en vergunningen, moet je ook rekening houden met de inrichting. En die kan behoorlijk prijzig zijn.

Werkstations en client chairs

Een tattoo werkstation is onmisbaar in elke tattoostudio. Hierop plaatst de tatoeëerder alle benodigdheden, zoals de tattoomachine, inkt en steriele doekjes. De prijzen van werkstations variëren sterk, van enkele honderden euro’s tot meer dan € 1.000.

Naast een werkstation heb je ook comfortabele client chairs nodig. De klant moet immers urenlang stil kunnen zitten tijdens het tatoeëren. Ook hier is er een breed scala aan prijzen, van rond de € 200 tot meer dan € 1.100.

Tattoomachines

Het hart van elke tattoostudio is natuurlijk de tattoomachine. Deze machines zijn er in verschillende soorten en maten, en de prijzen variëren dan ook sterk.

Een basic tattoomachine is bij Tattoo-groothandel Tattooland al te koop voor rond de € 150, maar professionele machines kunnen al snel oplopen tot meer dan € 2.000. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals het merk, de functionaliteit en de precisie van de machine.

Inkt en naalden: de grootste investering

Hoewel de aanschaf van werkstations, client chairs en tattoomachines een flinke investering is, is dit niet het duurste onderdeel van het inrichten van een tattoostudio. De grootste kostenpost zit namelijk in de inkt en de naalden. Tatoeëerders gebruiken een breed scala aan inktkleuren, en van elke kleur moet je een flinke voorraad hebben. Ook naalden zijn er in verschillende soorten en maten, en deze moeten regelmatig vervangen worden.

De kosten van inkt en naalden kunnen per maand oplopen tot honderden euro’s. Dit is dan ook een van de belangrijkste kostenposten waar je rekening mee moet houden als je een tattoostudio wilt openen.

Investeer in je tattoostudio

Het inrichten van een tattoostudio is een flinke investering. Naast de huur, verbouwing en vergunningen, moet je ook rekening houden met de kosten van werkstations, client chairs, tattoomachines, inkt en naalden. De grootste investering zit in de inkt en de naalden, doordat je hier zoveel van op voorraad dient te hebben.

Ook interessant..