Home Ondernemen Top 10 grootste Nederlandse bedrijven

Top 10 grootste Nederlandse bedrijven

door Redactie

Benieuwd naar de grootste Nederlandse bedrijven? Nederland mag dan misschien een klein land zijn, op internationaal niveau hebben we een groot aantal bedrijven van wereldformaat. Deze multinationals dragen bij aan de groei van de Nederlandse economie en creëren ook veel banen. Dit zijn de 10 grootste Nederlandse bedrijven in 2021.

10. SHV

SHV is een familiebedrijf wat al sinds 1896 bestaat. Ze begonnen ooit met handel in steenkolen en zijn inmiddels uitgegroeid tot een multinational dat onder andere actief is in steenkolen, de gasindustrie en aardolie.

9. Achmea

Dit bedrijf met een coöperatieve achtergrond is uitgegroeid tot het grootste financiële bedrijf van Nederland. Onder Achmea vallen onder andere de merken Zilveren Kruis, Centraal Beheer en Interpolis.

8. Aegon

Aegon is groot op het gebied van verzekeringen, vermogensbeheer en pensioenen. Ze hebben een hoofdkantoor in Den Haag, maar zijn actief over de hele wereld waaronder de Verenigde Staten en Azië.

7. Philips

Ook Philips mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Philips was voorheen gespecialiseerd in lampen, maar tegenwoordig een internationale speler op het gebied van huishoudelijke elektronica en medische technologie.

6. Ahold

Onder de holding Ahold vallen de Albert Heijn winkels, Gall&Gall slijterijen en de webwinkel Bol.com. Het is het op drie na grootste supermarktconcern in Europa.

5. Heineken

Dit drankje van een Nederlandse bierbrouwerij die in 1873 werd opgericht heeft ondertussen de hele wereld veroverd. Deze Nederlandse brouwerij is de op één na grootste brouwerij ter wereld en is naast Heineken eigenaar van meer dan 200 biermerken.

4. Unilever

Unilever is de grootste Nederlandse producent van voedingsmiddelen en verzorgingsartikelen heeft een hoofdkantoor in Rotterdam en in Londen. Wereldwijd gebruiken er elke dag meer dan 2,5 miljoen mensen een product van Unilever.

3. ING

Deze Nederlandse bank met een hoofdkantoor in Amsterdam is wereldwijd actief, en is ontstaan uit een fusie tussen Nationale Nederlanden en de Postbank.

2. Vitol

De naam zegt je waarschijnlijk niets, maar Vitol is het tweede grootste bedrijf van Nederland. Het werd in 1966 opgericht door een kolenhandelaar en is nu één van de grootste onafhankelijke energiehandelaren ter wereld.

1. Shell

Shell is zonder meer het grootste Nederlandse bedrijf, en staat al jaren op de eerste plaats. Shell is tegenwoordig deels een Engels bedrijf, al staat het hoofdkantoor nog steeds in Den Haag.

Ook interessant..