Home Financieel Op financieel gebied groeien dankzij cursussen

Op financieel gebied groeien dankzij cursussen

door Redactie

Om als bedrijf te groeien op financieel gebied zijn er verschillende dingen die je kan doen. Een van de belangrijkste zaken hiervan vinden wij het investeren in je personeel. Door te investeren in je personeel kunnen zij extra bijdragen aan je organisatie en daarnaast draagt het bij aan de loyaliteit van je personeel richting je bedrijf. Om de financiële kennis van je personeel te vergroten kan je ze een Power BI cursus laten doen of CMA in Amsterdam.

CMA Certificaat behalen in Amsterdam

Het certificaat van Certified Management Accountant (CMA) is een professionele aanduiding die door het Instituut van Management Accountants (IMA) wordt toegekend. Dit wordt toegekend aan personen die aan bepaalde vereisten inzake opleiding en beroepservaring voldoen en voor het examen slagen. Dit certificaat is bedoeld als erkenning voor personen die blijk hebben gegeven van deskundigheid op het gebied van financiële planning, controle, analyse en beslissingsondersteuning en beroepsethiek. Om een CMA te worden moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma en minimaal twee jaar beroepservaring hebben in accounting- of financieel management. Hierna kunnen ze hier een extra opleiding voor volgen. CMA’s hebben toegang tot een breder scala van kansen op werk en hogere salarissen dan niet-gecertificeerde personen.

Power BI cursus volgen

Een Power BI cursus is een opleidingsprogramma dat personen leert hoe ze Microsoft Power BI moeten gebruiken. Dat is een platform voor bedrijfsanalyse waarmee gebruikers gegevens uit verschillende bronnen kunnen visualiseren en analyseren. In deze cusus worden onderwerpen behandelt als het verbinden met en importeren van gegevens uit uit verschillende bronnen, het aanpassen en maken van visualisaties. Daarnaast wordt er gewerkt aan het delen van en samenwerken aan Power BI rapporten. Ook wordt binnen deze cursus geavanceerde onderwerpen behandelt zoals het gebruik van Power BI bij andere Microsoft-producten. Denk hierbij aan Excel en de integratie van Power BI met externe gegevensbronnen. Na het afronden van deze cursus begrijpen de deelnemers goed hoe ze het programma kunnen gebruiken om inzichten uit hun gegevens te halen en deze inzichten effectief aan anderen te communiceren.

Krachtige combinatie

Hoewel de CMA-certificering en een Power BI cursus op het eerste gezicht niet verwant lijken, gaat het in beide gevallen om het gebruik van gegevens en analyses bij het nemen van beslissingen. De CMA certificering richt zich op het gebruik van financiële gegevens om weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen, met de Power BI Cursus leren de cursisten juist hoe ze van het Power BI platform gebruik kunnen maken om een breed scala aan gegevens te analyseren en visualiseren. Deze vaardigheden kunnen samen krachtige hulpmiddelen zijn voor professionals in verschillende sectoren. Een CMA-gecertificeerd persoon die ook een Power BI cursus heeft gevolgd, is een erg sterke speler binnen jouw bedrijf op financieel gebied. Deze persoon is namelijk goed uitgerust om financiële gegevens te analyseren en overtuigende visualisaties te maken om zijn bevindingen aan anderen te communiceren. Afhankelijk van waar jij en je bedrijf nu staan, kan het erg interessant zijn om één of beide van deze cursussen te volgen, zodat je op financieel gebied nog verder kunt groeien.

Ook interessant..