Home Financieel 5 juridische zaken om rekening mee te houden in een bedrijf

5 juridische zaken om rekening mee te houden in een bedrijf

door Redactie

Ga je binnenkort een bedrijf beginnen? Dan staat je een geweldige uitdaging te wachten waar je waarschijnlijk veel zin in hebt. Maar er zijn ook verplichtingen waar je rekening mee moet houden. De juridische verplichtingen waarmee je rekening moet houden hebben wij natuurlijk voor je op rij gezet. Zodat je precies weet wat je absoluut niet moet vergeten als je voor jezelf begint.

1. Een rechtsvorm voor je onderneming kiezen

Je onderneming moet in Nederland een rechtsvorm hebben. Welke rechtsvorm je kiest is afhankelijk van het soort onderneming dat wilt opzetten. Als freelancer kies je natuurlijk voor een eenmanszaak. Maar je kunt ook aan een Besloten Vennootschap of een van de andere rechtsvormen denken.

Wanneer je er niet helemaal uitkomt is het goed om te onderzoeken wat het beste bij je past. Je kunt dit doen door op gesprek te gaan bij de Kamer van Koophandel.

2. Een handelsnaam voor je onderneming noemen

Voor de een is het bedenken van een handelsnaam niet eens nodig. Waar de ander er best een duwtje bij kan gebruiken. Het belangrijkste bij je handelsnaam kiezen is natuurlijk dat je er geen merk- en handelsnamen in benoem. Omdat deze namen doorgaans beschermd zijn en dat voor de nodige problemen kan zorgen.

3. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel

Je hebt nu over de ondernemingsvorm en handelsnaam nagedacht. Dan is het nu tijd om je onderneming in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Een officieel moment waarbij je een mooie tijd tegemoet gaat.

4. Werkruimte voor je onderneming

Een onderneming heeft natuurlijk werkruimte nodig. Waaraan de nodige verplichtingen en regels verbonden zijn. Je mag in een woonruimte bijvoorbeeld geen klanten ontvangen.
Zo zijn er nog tal van regels waar jij je aan te houden hebt. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent en precies weet wat je mag verwachten.

5. De algemene klantvoorwaarden

Tot slot de kleine lettertjes van je onderneming. Elke ondernemer werkt ermee en heeft deze met de grootste zorg en volgens de wettelijke regels opgesteld. Waarbij je verplicht bent om klanten de meest actuele algemene voorwaarden aan te bieden. Alvorens of tijdens een aankoop of afname van een dienst. Hoe je dit kunt aanpakken? Door op al je belangrijke documenten een link naar de digitale algemene voorwaarden te tonen.

Juridische zaken bij het ondernemen

Dit zijn natuurlijk maar enkele van de vele regels die je ongetwijfeld leert kennen in je onderneming avontuur. Laat je vooral goed en volledig informeren. Waarbij ook collega ondernemers je natuurlijk graag willen helpen.

Ook interessant..