Home Ondernemen Online ontwikkel assessment voor werkgevers en werknemers

Online ontwikkel assessment voor werkgevers en werknemers

door Redactie

Een online ontwikkel assessment brengt de talenten van een kandidaat in kaart, om vervolgens uitspraak te kunnen doen over welke werkzaamheden en functies er het beste bij de kandidaat passen. Tijdens een ontwikkel assessment krijgt de kandidaat doorgaans een persoonlijkheidstest, een loopbaantest, een capaciteitentest en/of een online interview voorgelegd. Al deze testen geven een ander inzicht en kunnen ingezet worden voor verschillende doeleinden.

Verschillende onderdelen van een ontwikkel assessment

Een ontwikkel assessment bestaat uit verschillende testen die je voor verschillende doeleinden kunt inzetten. Het belangrijkste doel is om ontwikkeling van medewerkers en potentiële medewerkers te stimuleren. Een online ontwikkel assessment geeft belangrijke inzichten zodat er duidelijke actiepunten gemaakt kunnen worden. Met behulp van actiepunten en doelstellingen wordt ontwikkeling in gang gezet. Door de juiste testen in het ontwikkel assessment te verwerken is het behalen van bedrijfsdoelen binnen handbereik. Dit zijn de verschillende onderdelen die je kunt verwerken in het online ontwikkel assessment van TestGroup.

Beroepskeuzetest voor studenten en starters

The Bridge Career is een professionele beroepskeuzetest die antwoord geeft op vragen tijdens verschillende momenten in de carrière van een kandidaat. Allereerst kan de beroepskeuzetest door studenten gemaakt worden. De beroepskeuzetest maakt inzichtelijk welke beroepen er goed bij de persoonlijkheid van de kandidaat passen. Starters op de arbeidsmarkt kunnen de beroepskeuzetest gebruiken om te bewijzen dat een functie goed bij hun past en dat zij de capaciteiten hebben om carrière doelen te behalen. Tot slot kunnen werknemers de beroepskeuzetest gebruiken om inzicht te krijgen in competenties, verbeterpunten en persoonlijke eigenschappen.

Werknemers kunnen de beroepskeuzetest dus in een ontwikkel assessment inzetten om potentiële kandidaten te toetsen op bekwaamheid en werknemers te helpen bij hun ontwikkeling.

Loopbaantest voor het bepalen van de volgende carrière stap

Een loopbaantest, onderdeel van The Bridge Career, geeft antwoorden op vragen die helpen bij het zetten van de volgende carrière stap. Zo kan de loopbaantest bijvoorbeeld ingezet worden om werknemers te helpen met re-integratie. Past de huidige functie nog wel bij de werknemer en welke loopbaanstap past het beste bij deze kandidaat? De loopbaantest geeft ook inzicht in wat een kandidaat belangrijk vind in een nieuwe baan of een studie. Deze test kan daarom ook opgenomen worden in het online ontwikkel assessment om te achterhalen of een sollicitant goed bij een openstaande vacature past.

Capaciteitentest voor de ontwikkeling van medewerkers

Als je een ontwikkel assessment samenstelt om erachter te komen of een werknemer geschikt is voor een hogere functie binnen het bedrijf, dan is The Bridge Ability Suite capaciteitentest er om waardevolle inzichten te geven. Met de capaciteitentest meet je de cognitieve capaciteiten van elke werknemer tussen de 15 en 65 jaar op MBO, HBO of WO niveau. De test geeft inzichten op gebied van verbale aanleg, logisch denken en numerieke aanleg. Hierbij krijg je ook inzicht in de intelligentie van de kandidaat en het maximale prestatieniveau. Je kunt de test hierdoor ook gebruiken voor het maken van een persoonlijk ontwikkelplan met duidelijke actiepunten. Hierdoor wordt ontwikkeling gestimuleerd en vallen talenten onder medewerkers direct op.

Persoonlijkheidstest voor persoonlijk inzicht

Persoonlijkheidstest voor persoonlijk inzicht

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die met behulp van wetenschappelijke onderbouwing een duidelijk beeld geeft van de persoonlijkheid van een kandidaat. De test is gebaseerd op zowel het bekende vier-kleuren model, de 16 Jung Types en de Big Five persoonlijkheidskenmerken. De persoonlijkheidstest binnen het online ontwikkel assessment van TestGroup geeft een eerlijk beeld van de kandidaten die de test maken. Met behulp van Normatief-Ipsatief split technology® maakt de test sturend antwoordgedrag inzichtelijk. Hierdoor kun je zien in welke mate de kandidaat eerlijk is geweest tijdens het invullen van de test. De persoonlijkheidstest zorgt hierdoor voor een realistisch beeld van medewerkers en potentiële medewerkers.

Online interview tools voor HR medewerkers

De online interview tool is een hulpmiddel voor HR medewerkers tijdens het selectieproces van nieuwe kandidaten. In het online interview krijgen kandidaten 3 open vragen die beantwoord moeten worden. Vervolgens gebruikt de software deze antwoorden om een kandidaat rapport op te maken. De online interview tool is gebaseerd op de Big Five en Six Drives en geeft hierdoor een goed beeld van de kandidaat. Door de online interview tool te combineren met de capaciteiten- en persoonlijkheidstest krijg je als werkgever of HR medewerker een duidelijk en compleet beeld van de capaciteiten van een (potentiële) medewerker.

Een online ontwikkel assessment samenstellen

Het samenstellen van een online ontwikkel assessment is niet altijd even makkelijk. Omdat er keuze is uit verschillende testen is het logisch dat je door de bomen het bos niet ziet. Daarom staat er bij TestGroup altijd een consultant klaar om jou te helpen bij het samenstellen van een ontwikkel assessment. Je kunt de testen, afhankelijk van de kwantiteit, op verschillende manieren afnemen en samenstellen. Neem nu contact op met een consultant van TestGroup om erachter te komen welke testen en online assessments het beste bij jouw ontwikkel assessment passen.

Ook interessant..