Home Kantoor Flexibele werkplek: voordelen en nadelen!

Flexibele werkplek: voordelen en nadelen!

door Redactie

Steeds meer bedrijven gaan over op flexibele werkplekken. Onder flexibele werkplekken worden werkplekken in de kantoorruimte van het bedrijf verstaan waar elke medewerker van het bedrijf aan kan gaan werken. Soms moet een flexibele werkplek eerst worden gereserveerd. Er zijn veel voordelen te noemen van een flexibele werkplek, maar er kleven ook een aantal nadelen aan. Wat de voordelen en de nadelen zijn van een flexibele werkplek lees je hier.

De voordelen van een flexibele werkplek

Minder kantoorruimte en kantoormeubelen

Het voordeel van flexibele werkplekken is dat er minder kantoorruimte nodig is. Niet iedereen werkt 5 dagen per week, en mensen die parttime werken zijn er niet allemaal tegelijk. Met flexibele werkplekken kunnen er meer mensen gebruik kunnen maken van hetzelfde bureau omdat ze niet tegelijk aanwezig zijn op de werkvloer. Dat scheelt enorm in de kosten voor kantoorruimte en kantoormeubelen.

Overal inloggen en toegang tot je bestanden

De bedrijven die overgaan op ‘het nieuwe werken’ hebben het voor hun medewerkers mogelijk gemaakt om overal via elk device toegang te hebben tot de software en de bestanden die ze nodig hebben om te kunnen werken.

Overtuigd van werken op een flexibele werkplek? Bekijk dan onze top 5 flexplekken in Amsterdam!

De nadelen van een flexibele werkplek

Geen eigen plek

De grootste hinder die mensen ondervinden aan een flexibele werkplek is het feit dat de werkplek niet kunnen personaliseren. Mensen hechten er waarde aan om persoonlijk foto’s en tools op hun bureau te zetten om de plek ‘eigen’ te maken. Dat dan niet met een flexibele werkplek.

Alles valt en staat met ICT
Omdat het nieuwe werken zo afhankelijk is van ICT valt en staat alles met of het systeem wel werkt. Een kleine ICT-storing kan ervoor zorgen dat niemand kan werken. Een Goede ICT-afdeling is dus essentieel.

Minder privacy
Met de flexibele werkplekken zijn de zogeheten kantoortuinen ontstaan. Het nadeel van deze kantoortuinen is dat je niet de mogelijkheid hebt om je even terug te trekken of om in beslotenheid met iemand te kunnen overleggen.

Ook interessant..