Home Ondernemen Ga voor duurzaam en gebruik e-bikes als transport

Ga voor duurzaam en gebruik e-bikes als transport

door Redactie

Wil jij jouw bedrijf graag verduurzamen? En ben je op zoek naar goede mogelijkheden hiervoor? Doe dan de bezorgauto’s en scooters de deur uit en ga voor de bezorgfiets van Connectbike om al jouw bedrijfsbestellingen voortaan mee te leveren. Wat zijn hier de voordelen van? Lees er hier meer over!

Kosten

Het grote voordeel van e-bikes leasen is dat je geen grote aanschafkosten zult hebben. De maandelijkse kosten voor het leasen worden vastgesteld aan de hand van de looptijd van het leasecontract en de accessoires zoals een eventuele bezorgbox die bij de fiets kan worden besteld. In het maandelijkse bedrag worden ook de kosten voor eventuele reparatie of diefstal opgenomen. Zo ben je voor alle scenario’s gedekt!

Full service

Ander groot voordeel van het leasen van bezorgfietsen is dat de fietsen iedere x aantal weken preventief nagekeken zullen worden en waar nodig er onderhoud uitgevoerd zal worden. Niks is natuurlijk vervelender dan wanneer je personeel met pech onderweg komt te staan. Dat risico wordt op deze manier geminimaliseerd. En zo staan jouw bezorgfietsen altijd klaar voor de volgende bezorging!

Fiscaal voordeel

De aanschaf van e-bikes voor je bedrijf is daarnaast 100% fiscaal aftrekbaar en dat geldt niet alleen voor de aankoop van de e-bikes zelf, maar ook voor alle bijbehorende kosten en accessoires, denk hierbij aan het onderhoud, een nieuwe accu, fietspompen, bedrijfskleding voor de fietsers en het plaatsen van een fietsenstalling. Dit is allemaal 100% fiscaal aftrekbaar!

Fietsvergoeding

Verder kun je als werkgever ook je werknemers extra belonen met een belastingvrije fietsvergoeding. Deze fietsvergoeding geldt voor zowel een gewone fiets als voor een elektrische fiets. De overheid heeft de fietsvergoeding sinds kort verhoogt van 24 cent per kilometer tot 25 cent per kilometer. Dus woont een medewerker bijvoorbeeld op 15 kilometer van zijn of haar werk? Dan ontvang deze al snel meer dan 1.000 euro per jaar extra op zijn of haar nettoloon. Niet verkeerd toch? Deze fietsvergoeding is bovendien ook voor freelancers of zaakvoerders aan te vragen. Er wordt natuurlijk wel van je personeel verwacht dat deze dan ook met de (elektrische) fiets naar het werk komen!

Pech onderweg

Staat een van je bezorgers toch met pech onderweg? Dan probeert de ANWB binnen 60 minuten bij hen te zijn om de pech te verhelpen. Hoewel de pechhulp geen reserve onderdelen bij zich zal helpen, kan deze wel issues oplossen zoals het vervangen van een binnenband, het verwijderen van een afgebroken sleutel of het aandraaien van montagemateriaal. Wanneer de ANWB het probleem niet kan oplossen, kan de bezorger contact opnemen met de leasemaatschappij en schieten deze alsnog te hulp. Zo ben je als bedrijf verzekerd dat je bezorgers nooit lang stil zullen staan!

Ook interessant..