Home Financieel Wat doet een interem finance professional?

Wat doet een interem finance professional?

door Redactie

Door een tekort aan (bekwaam) personeel, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van interim personeel. Een interim (finance) professional is een persoon die tijdelijk ingezet wordt op een functie die vaak al langdurig open staat en welke men niet ingevuld krijgt met (nieuwe) vaste medewerkers. Een interim finance professional is iemand die tijdelijk wordt ingezet om de financiële opdrachten uit te voeren voor een bedrijf. Uiteraard zijn hier voor-en nadelen aan verbonden. Het is sowieso goed om te weten wat een ‘interimmer’ precies doet. En wat als je zelf interim finance professional wilt worden? Hieronder vind je meer informatie over wat je doet als interim finance professional.

Wat kan een interim finance professional betekenen?

Een interim finance professional kan ingezet worden om diverse taken op financieel gebied voor een bedrijf op zich te nemen voor een bepaalde periode. Natuurlijk verschilt het per persoon wat diegene voor je kan betekenen kan. Om een beter beeld te krijgen wat een interim finance professional aan opdracht kan uitvoeren, hebben we een overzicht voor je gemaakt. Dit kan afwijken en per bedrijf verschillend zijn, maar in grote lijnen komt het wel neer op onderstaande taken. Spreek je over een interim finance directeur, dan kan deze op een hoger level taken uitvoeren, ook meer op strategisch niveau. Deze kan bijvoorbeeld ook beleidsplannen opstellen voor de korte en lange termijn en adviseren en ondersteunen bij strategische en financiële vraagstukken.

Een interim finance directeur kan ook:

– Verbinding leggen tussen operatie en strategie;
– Sturing verbeteren;
– Financiële resultaten inzichtelijk maken
– Processen zo inrichten zodat de efficiëntie verbeterd wordt
– De finance-functie optimaliseren;
– Kijken naar verbeterpunten of mogelijkheden;
– Winstgevendheid verbeteren en risico’s verminderen.

Wanneer een interim finance professional inhuren?

Wanneer huur je als bedrijf zijnde een dergelijke interim professional in? Dit ligt uiteraard aan het financiële vraagstuk dat er ligt en wat op dat moment nodig is. Een bedrijf kan bijvoorbeeld wel een goed opschud moment gebruiken of het heeft te maken met tegenvallende cijfers waardoor het een externe partij nodig heeft om uit te zoeken waar dit aan ligt en dit weer te verbeteren. Zo zijn er verschillende mogelijkheden en situaties waarvoor een interim finance professional ingezet kan worden.

Zelf als interim professional aan de slag

Ben je werkzaam in de financiële dienstverlening en ben je graag werkzaam op verschillende werkplekken en locaties? Ben je gedisciplineerd genoeg om nieuwe opdrachten naar je toe te trekken en kun je je makkelijk aanpassen aan je omgeving? Dan is het wellicht iets voor jou om als interim finance professional aan de slag te gaan. Via de website van Staan kun je je hierin verder verdiepen. Dit bedrijf biedt oplossingen op het gebied van finance & control en rekruteert en plaatst interim personeel.

Ook interessant..