Home Ondernemen Waarom een zakelijk mobiel abonnement?

Waarom een zakelijk mobiel abonnement?

door Redactie

Als ondernemer is het erg belangrijk om altijd in contact te staan met je klanten. De kosten voor mobiel bellen kunnen dan ook flink oplopen. Zeker naarmate je bedrijf verder groeit en je misschien zelfs uitgroeit tot een mkb met personeel die óók telefoontjes plegen. Waar je het eerst misschien nog wel redde met een privé abonnement voor mobiel bellen, overweeg je nu wellicht om een zakelijk abonnement af te sluiten. Maar wat zijn de voordelen van een zakelijk mobiel abonnement? Is het echt nodig om een iPhone zakelijk abonnement af te sluiten? We zetten de belangrijkste redenen en voordelen op een rijtje.

Verschil tussen zakelijk en privé

Het grootste verschil tussen een abonnement voor zakelijk of privé is de hoeveelheid kosten die je mag aftrekken van de Belastingdienst.

Zo is het niet verplicht om een zakelijk abonnement voor mobiel bellen af te sluiten. Als zzp’er of mkb’er mag je ook gerust je eigen privé abonnement gebruiken. Ook dan mogen de kosten voor zakelijk bellen worden afgetrokken. Echter, dit gaat slechts om een deel. Vaak mag slechts de helft van de kosten worden afgetrokken. Bovendien is het een hele klus om precies uit te zoeken hoeveel er verbruikt is op zakelijk vlak. Natuurlijk mag dit ook een schatting zijn, maar het moet wel redelijk overeenkomen zodat je je zou kunnen verantwoorden als de Belastingdienst achteraf om specificaties vraagt.

Bij een zakelijk mobiel abonnement mag je bijna alle kosten aftrekken. Dit geldt zowel voor de aanschafkosten als de gesprekskosten en btw.

Indien nodig snel hulp

Bovendien gelden er andere regels voor klanten met een zakelijk abonnement. Zo hebben zij altijd de prioriteit om snel geholpen te worden. Sneller dan particulieren. Dit omdat providers begrijpen hoe belangrijk het is voor ondernemers om bereikbaar te zijn. Bij problemen wil je dan ook snel geholpen worden. Daarom bieden de meeste providers een klantenservice aan die 24/7 bereikbaar is voor ondernemers. Zo ben je verzekerd van optimale bereikbaarheid en hulp indien dat nodig is.

Andere aanbiedingen

Selecteer je een abonnement voor mobiel bellen? Dan geniet je vaak van geheel andere aanbiedingen dan wanneer je voor een privé abonnement zou kiezen. Vooral voor grotere bundels ben je dan ook in de meeste gevallen goedkoper uit. Logisch ook, juist voor grootverbruikers moet een zakelijk abonnement immers aantrekkelijker worden gemaakt.

Ook wanneer je kiest voor een abonnement met telefoon is het aanbod veel groter dan bij de privé selectie. Wel goed om de abonnementen zorgvuldig te vergelijken. De aanbiedingen kunnen per provider onderling nog wel eens wat verschillen. Wees dan ook geen dief van je eigen portemonnee. Vergelijken loont.

Ook interessant..