Home Ondernemen De industriële naaimachine: een sterke specialist

De industriële naaimachine: een sterke specialist

door Redactie

Hoewel naaimachines op het eerste gezicht niet erg veel van elkaar lijken te verschillen, zijn er toch veel diverse modellen. Zo zijn er elektrische- en mechanische naaimachines, maar ook industriële naaimachines. Dit artikel gaat voornamelijk over industriële naaimachines, dus lees vooral verder wanneer je geen expert bent, geen ervaring hebt met naaien op een naaimachine of gewoon meer wilt weten over industriële naaimachines!

Baanbrekende mogelijkheden

Op het eerste oogopslag lijken industriële naaimachines niet heel veel te verschillen van bijvoorbeeld de elektrische- en mechanische naaimachines, maar er is wel degelijk een verschil tussen deze drie apparaten. Alhoewel de industriële naaimachine van de buitenkant vaak overeenkomt met de andere modellen en sommige functies, zijn voornamelijk de mogelijkheden van de industriële naaimachine baanbrekend. Met deze naaimachine kan je namelijk veel meer kanten op dan je oorspronkelijk zou verwachten.

Omdat de industriële naaimachine een lange geschiedenis heeft met vele verschillende toepassingen, heeft dit geleid tot een grote variëteit bij de naaimachines. Dit heeft geresulteerd dat er erg specifieke apparaten zijn gecreëerd: niet elke industriële naaimachine heeft dezelfde opties en werking. Maar een ding is zeker: industriële naaimachines zijn fascinerende objecten.

Tijd om te investeren

De industriële naaimachine kan op hoge snelheid garens lussen: zo wordt er een betrouwbare verbinding gemaakt tussen lagen materiaal. Een industriële naaimachine is een must bij het werken met stoffen van verschillende dichtheden of diktes. Zo is een industriële naaimachine een goede investering wanneer je gaat werken, of al werkt met zware materialen zoals denim, leer, zware wol, of bijvoorbeeld canvas. Deze machines zijn namelijk exclusief gemaakt om goed met deze stoffen overweg te kunnen. Het meest belangrijke kenmerk van elke industriële naaimachine, is dat deze machines voor een lange tijd op hoge snelheid kunnen werken. Maar net zoals alle andere machines die langdurig gebruikt worden, kan het op een gegeven moment nodig zijn om bepaalde naaimachine onderdelen vervangen moeten worden.

De vuistregel bij industriële naaimachines

Niet onbelangrijk om te weten is de vuistregel die geldt bij industriële naaimachines: namelijk dat een industriële naaimachine één taak vervult. Dit is dan ook de reden dat deze machine deze taak bijzonder goed kan uitvoeren. Als potentiele industriële naaimachine-eigenaar heb je dan ook de keuze uit een van de volgende specialisaties:

  • Knoopsgaten (knoopsgatmachine),
  • Oversteek (serger/ overlocker),
  • Coversteek (coversteekmachine),
  • Borduren (borduurmachine),
  • Rechte steek (flatlockmachine).

Overweeg een industriële naaimachine!

Een industriële naaimachine past goed bij jou wanneer je een onderneming wil starten in bijvoorbeeld de meubelstoffering, leerbewerking of grote plannen hebt voor een eigen kledingmerk met flinke producties. De redenen om een industriële naaimachine in te willen zetten, zijn voor ieder persoonlijk. Maar overweeg een industriële naaimachine zeker wanneer je omgaat met dikke materialen en stoffen, lange dagen achter de naaimachine zet en/ of je snel meerdere producten wilt maken!

Ook interessant..