Home Kantoor De verschillende soorten archiefkasten op een rijtje

De verschillende soorten archiefkasten op een rijtje

door Redactie

Net als alle soorten kasten, zijn ook archiefkasten in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Het enige waar je rekening mee moet houden, is natuurlijk met het type kast wat je graag wilt. Niet iedere kast beschik logischerwijs over dezelfde kenmerken, waardoor het heel goed kan zijn, dat een bepaalde kast niet helemaal aansluit bij wat jij zoekt. Om je een idee te geven welke opties we tegenwoordig allemaal hebben, hebben we een aantal verschillende soorten archiefkasten voor je op een rijtje gezet. Op deze manier proberen we je een stukje extra inzicht te geven in de vele mogelijkheden die een archiefkast te bieden heeft. Ondanks het feit dat ze vaak worden gezien als saai, is dit tegenwoordig dus absoluut niet meer het geval.

Roldeurkast

Veruit de bekendste archiefkast die er op het moment is, dat is toch wel de archiefkast met roldeur. Deze kast heeft als voordeel, dat je ten opzichte van een normale kast, niets van doen hebt met eventuele deur die open kunnen slaan. Bij deze kast schuif je de deuren weg, waardoor de ruimte die door de kast wordt ingenomen vele malen minder is, dan wanneer je kiest voor een kast met wel openslaande deuren. Dit kan dus net het verschil maken of je een bepaalde kast nu wel of juist niet kunt plaatsen bij jou op kantoor.

Draaideurkast

De tweede variant archiefkast welke we kennen, dat is de kast dit in principe de meeste ruimte in beslag neemt. Doordat de deuren naar buiten draaien, kun je je voorstellen, dat je wat extra ruimte nodig hebt om de deuren van deze kast te kunnen openen. Niet voor niets is deze kast een stuk minder populair dan de archiefkasten met roldeur. Ondanks dat, vind je op Archiefkasten-shop.nl allerlei verschillende soorten kasten, dus de kans van slagen is relatief groot. Zolang je maar weet wat je zoekt, wordt het allemaal een stukje gemakkelijker.

Houten kast

Niet direct het meest voor de hand liggend, maar op oudere kantoren worden deze kast nog altijd gebruikt. Logisch ook, want waarom zou je iets vervangen als het gewoon nog goed is? Of het ook veilig is, dat valt te bezien. Vooral bij brand, dan haalt een houten kast natuurlijk helemaal niets uit. In tegendeel zelfs, de kans op brand wordt hiermee alleen maar groter. Je doet er dus verstandig aan om te investeren in een goed en vooral ook brandveilig kast, zodat jij je documenten met een gerust hart kunt opbergen.

Ruime keuze uit diverse archiefkasten

Zoals je kunt zien zijn er allerlei verschillende kasten. Dit is daarom dus ook slechts een greep uit het gigantische aanbod wat er momenteel op de markt is. Vooral de roldeurkast is één van de populairste varianten. Niet zo heel gek uiteraard, aangezien deze de minste ruimte in beslag neemt. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat de deur niet open kan, want deze schuiven gewoon in de kast naar binnen. Zo kun je dus wellicht net wel die ene kast op kantoor neerzetten, waarvan je aanvankelijk had gedacht dat deze door de deuren niet zou passen.

Ook interessant..