Home Kantoor Duurzaamheid op kantoor: dit kun je doen

Duurzaamheid op kantoor: dit kun je doen

door Redactie

Wanneer je een eigen kantoor hebt, dan is het natuurlijk ook verstandig om te denken aan de toekomst. Zo kan het zijn dat je een eigen pand hebt dat nog niet duurzaam is. Het is daarom van belang om te zorgen voor duurzaamheid op kantoor. Je kunt verschillende acties ondernemen om je kantoor duurzaam te maken. Hieronder lees je precies wat je allemaal kunt doen om duurzaamheid te hanteren in je eigen kantoor.

Zonnepanelen

Allereerst kun je gebruikmaken van zonnepanelen op je kantoorpand. Op het dak van je kantoor kun je gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen. Aangezien je een bedrijf hebt, kun je door middel van zonnepanelen bedrijfspand subsidie krijgen. Het is een goede en duurzame keuze om zonnepanelen op je kantoor te plaatsen. Je kunt met gemak zelf energie opwekken en dus besparen op je energierekening. Zonnepanelen zakelijk aanschaffen brengt dus veel voordelen met zich mee. Je kunt gebruikmaken van de SDE-subsidie waardoor je geld bespaart en je oog kunt richten op de toekomst als bedrijf. Verder maak je gebruik van groene energie, wat beter is voor het milieu. Er zijn dus diverse redenen om te kiezen voor zonnepanelen op je bedrijfspand als het gaat om de duurzaamheid op kantoor.

Verlichting regelen

Op een kantoor is het natuurlijk van belang dat je goede verlichting hebt, zodat je het werk zonder enige problemen goed kunt zien. Het is daarbij wel verstandig om voor duurzame verlichting te kiezen. Zo kan het zijn dat je nog gebruikmaakt van gloeilampen op kantoor. Het is hierbij niet erg verstandig om daar nog gebruik van te maken als je het hebt over duurzaamheid op kantoor. Je kunt in plaats van gloeilampen veel beter gebruikmaken van led- of spaarlampen. Op die manier kun je een stuk zuiniger gebruikmaken van de verlichting op kantoor. Daarnaast is het ook verstandig dat je de verlichting uitschakelt als je een ruimte niet gebruikt. Op die manier kun je ook veel energie besparen.

Isolatie

Als laatste is het ook goed om te kijken naar de isolatie van jouw kantoorpand. Op die manier kun je ook veel energie besparen en dus duurzamer aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan het dichten van gaten en kieren. Verder is het ook goed om te kijken naar de ramen. Zo is het verstandig om te gaan voor dubbele glazen in plaats van enkel glas. Op die manier kan er minder snel warmte ontsnappen en hoef je minder hard te stoken om het warm te krijgen op je kantoor.

Ook interessant..