Home Kantoor Belangrijke overwegingen voor ondernemers bij de aanschaf van zonnepanelen

Belangrijke overwegingen voor ondernemers bij de aanschaf van zonnepanelen

door Redactie

In de huidige tijd lijkt de keuze voor zonnepanelen voor velen een vanzelfsprekendheid, met alleen maar voordelen, toch? Hoewel er zeker voordelen zijn, betekent dat niet dat ondernemers geen goed doordachte beslissing moeten nemen bij de aanschaf van zonnepanelen voor hun bedrijfspand.

Het is nog altijd belangrijk om goed onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden, of je nu informatie over zonnepanelen in Arnhem wilt voor je bedrijf of gewoon benieuwd bent of het wat voor op jouw kantoordak is. In de blog geschreven door Veranderstroom lees je meer tips voor ondernemers die twijfelen.

3 tips voor ondernemers bij de installatie van zonnepanelen

Waar moet je specifiek op letten bij de aankoop of installatie van zonnepanelen? Ondanks de positieve reclame over deze duurzame energieoplossing, kan het lastig zijn om er met een kritische blik naar te kijken. Hier zijn enkele tips om je te helpen.

De omvormer speelt een cruciale rol

Elke zonnepaneelinstallatie beschikt over een omvormer, een apparaat dat de energie die de zonnecellen opslaan, omzet in bruikbare stroom voor je bedrijf. Voor optimaal rendement kies je een omvormer die tussen de 70% en 110% van de installatiecapaciteit aankan.

Een voorbeeld: bij een installatie van 5 kWp (ongeveer 12 panelen) heb je doorgaans een omvormer nodig met een vermogen van 3,6kVA tot 5,5kVA. Zo haal je meer uit je groene energie.

Bepaal de juiste hoeveelheid zonnepanelen

Het vaststellen van het juiste aantal zonnepanelen is cruciaal voor ondernemers met een bedrijfspand. De ideale hoeveelheid hangt af van de beschikbare ruimte en het budget van je bedrijf. Het plaatsen van twaalf grote zonnepanelen op het dak van een kleinschalig kantoorpand is bijvoorbeeld uitdagender dan op een ruim bedrijfsgebouw op een industrieterrein. Het is essentieel om rekening te houden met de energiebehoefte van je bedrijf en het beschikbare budget. Hoewel zonnepanelen op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren, vereist het wel een initiële investering. Voer gedegen onderzoek uit naar verschillende prijscategorieën om de beste keuze te maken voor jouw bedrijfssituatie.

Subsidies: wel of niet?

De mogelijkheden voor overheidssubsidies op het gebied van zonnepanelen zijn in de afgelopen jaren weliswaar verminderd, maar voor ondernemers met een bedrijfspand blijven er nog steeds lokale, kleinschalige subsidies beschikbaar. Deze subsidies kunnen een aanzienlijke impact hebben op de initiële kosten van je zonnepaneleninstallatie. Het is echter van groot belang om te weten dat hier vaak strenge voorwaarden aan verbonden zijn. Als ondernemer is het dan ook verstandig om je deskundig te laten informeren en adviseren door een expert op dit gebied.

Ook interessant..