Home Ondernemen Een zakelijk telefoon abonnement afsluiten: een paar tips

Een zakelijk telefoon abonnement afsluiten: een paar tips

door Redactie

De wereld van telefoons is enorm veranderlijk. Elk jaar komen er weer allerlei nieuwe dingen op de markt, van smartphones tot bundels. Ook de regels en wetten omtrent datagebruik en bellen in het buitenland, datalimieten en de snelheid van het internet veranderen jaarlijks. Het abonnement dat jij een aantal jaar terug hebt afgesloten voor jouw bedrijf afgesloten hebt, kan dus allang als ouderwets beschouwd worden. Omdat het zoeken van een nieuw en vooral geschikt abonnement aardig wat tijd kan kosten, zijn hier een aantal tips om zo snel mogelijk een goed (prepaid) abonnement voor op de zaak uit te kiezen.

Koop je telefoon niet bij de provider

Veel ondernemers kiezen ervoor om een abonnement af te sluiten, waar automatisch een nieuw toestel bij inzit. Vroeger was dit namelijk een stuk goedkoper dan wanneer je het toestel los koopt, maar dat is tegenwoordig niet meer het geval. Wat nu slimmer is, is om een prepaid simkaart te kopen waar geen toestel bij zit. Op die manier kun je een abonnement afsluiten bij een provider die het meest past bij jouw wensen, zonder dat je ook moet letten op of die provider ook het toestel verkoopt dat jij graag zou willen. Daarbij kun je dan een toestel kopen bij de goedkoopste aanbieder. Dit kan soms de provider zijn, maar dat is lang niet altijd het geval.

Let op de fiscale voordelen

De tweede tip is om goed op de fiscale voordelen te letten, die je als ondernemer kunt krijgen. Wanneer je kiest voor een los toestel, kun je de btw terugvragen. Daarbij kun je de maandelijkse kosten van je abonnement aftrekken van je belastbaar inkomen. Wat minder algemeen bekend is, is dat je beter voor een onbeperkte belbundel kunt kiezen wanneer je één nummer voor zowel zakelijk als privé gebruikt. Doe je dit niet, dan zul je voor elk gesprek moeten opsplitsen of het een zakelijk of privé telefoontje is en dat kost een hoop administratief werk. Wanneer je onbeperkt kunt bellen, heb je dit probleem niet.

Kies voor hoge snelheden

De laatste tip is om snelheid als eerste prioriteit te stellen. Je wilt natuurlijk overal bereikbaar zijn, maar ook handige applicaties kunnen gebruiken, zoals wanneer je een vergadering hebt. 4G of 5G zeggen niet zoveel over de snelheid van het internet. Wat wel wat zegt over hoe snel je internet werkt met een bepaald abonnement, is het aantal MB’s per seconde. Een abonnement met 1 MB/s is enorm traag en wordt over het algemeen ook niet aangeboden. Een abonnement met meer dan 400 MB/s zal enorm snel zijn. Kies dus een abonnement met zoveel mogelijk MB’s per seconde.

Ook interessant..