Home Kantoor Handige gids voor stopcontacten in de keuken

Handige gids voor stopcontacten in de keuken

door Redactie

Ben je van plan om een nieuwe keuken aan te schaffen of om je bestaande keuken compleet te renoveren? Bij een nieuwe keuken, moet er uiteraard gekeken worden naar de plekken waar de aansluitingen, leidingen en stopcontacten dienen te komen, dit doe je door middel van een plan waarin je alle benodigde punten aangeeft. Als je kijkt naar stopcontacten, dan is het uiteraard handig dat je er voldoende in je keuken hebt zitten en dat ze ook op strategisch fijne plaatsen kunnen worden ingebouwd. Weet je niet precies wat handig is bij het (laten) plaatsen van een nieuwe keuken en twijfel je hoeveel stopcontacten je nodig hebt en op welke plaatsen? Wij helpen je hieronder graag verder met een handige gids voor stopcontacten (op de juiste plaats) in de keuken.

Hoeveelheid stopcontacten in de keuken

Bekijk eerst hoeveel apparaten er in de keuken werken op stroom en hoeveel stopcontacten je daarvoor nodig hebt. Denk hierbij aan een koffiezetapparaat, waterkoker, broodrooster, koelkast, vaatwasser en een oven. Zorg ervoor dat je die stopcontacten sowieso beschikbaar hebt. Zorg er ook altijd voor dat je in de keuken genoeg extra stopcontacten hebt voor eventuele keukenmachines, sinaasappelpers of andere elektrische apparaten. Niets is er zo vervelend als te weinig stopcontacten.

Plaats stopcontacten op strategische plekken

Aangezien de meeste keuken minimaal tegen een of meerdere muren wordt gebouwd, zullen de meeste stopcontacten direct in de muur worden verwerkt, dit kan zowel achter de keuken zijn of zichtbaar boven het keukenblok. Zorg ervoor dat de stopcontacten op logische plaatsen worden in gefreesd en dat er geen verlengsnoeren nodig zijn om je apparaten werkend te krijgen. Je kunt stopcontacten tegenwoordig in diverse soorten, maten en kleuren kopen, waardoor ze niet meer zo erg opvallen als vroeger en grotendeels weg kunnen vallen tegen de kleuren van de tegels of achterwand van je keuken.

Moderne stopcontactsystemen voor in de keuken

Heb jij in je nieuwe keuken een mooi keukeneiland laten plaatsen? Dan is er een zeer mooie oplossing voorhanden om de stopcontacten grotendeels weg te kunnen werken. Maak gebruik van een modern stopcontactsysteem, waarbij je een roestvrijstalen plaat om kunt draaien met een druk op de knop, waarna er meerdere stopcontacten tevoorschijn komen. Zo voorkom je dat de stopcontacten in het zicht zitten op je kookeiland, maar zorg je er wel voor dat je optimaal gebruik kunt maken van elektrische apparaten die op je kookeiland zijn geplaatst. Een stopcontact kookeiland is dus een goed idee om de stopcontacten zo mooi mogelijk weg te werken, waarbij je ook geen last hebt van stopcontacten die vochtig kunnen worden door een spoelbak of tijdens het koken. Zo sla je direct twee vliegen in één klap.

Ook interessant..