Home Financieel Hoe kun je een zakelijke lening aanvragen?

Hoe kun je een zakelijke lening aanvragen?

door Redactie

Je bent bezig om je bedrijf naar een hoger niveau te brengen en je hebt daarvoor budget nodig om investeringen te verrichten. Het zou dan erg fijn zijn als je een zakelijke lening kunt afsluiten om een bedrag te ontvangen wat je in het bedrijf kunt steken. Maar hoe kun je het beste een zakelijke lening aanvragen? Hieronder geven we je graag meer informatie.

Let op de volgende zaken

Bij het aanvragen van een zakelijke lening, is het handig om enkele zaken op een rijtje te zetten of vooraf te checken. Denk hierbij vooral aan het op een rijtje zetten van het bedrag wat je nodig denkt te hebben, het checken van de voor- en nadelen van het afsluiten van een zakelijke lening bij diverse aanbieders. Kijk hierbij ook naar de looptijd, de maandelijkse kosten en wat eventueel de verborgen kleine lettertjes in houden. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Benodigdheden zakelijke lening

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om ├╝berhaupt in aanmerking te kunnen komen voor het afsluiten van een zakelijke lening zoals; het bezitten van een jaarrekening van je bedrijf, een minimale periode dat je bedrijf bestaat, de omzet van je bedrijf, het uittreksel van de kamer van koophandel, een zakelijke rekening die ingezien mag worden en de eigenaar van het betreffende bedrijf moet in Nederland woonachtig zijn. Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan ben je al een hele stap verder in het kunnen afsluiten van een zakelijke lening.

Aanbieders zakelijke leningen

Uiteraard is het ook belangrijk om te zoeken naar een betrouwbare aanbieder waar je een zakelijke lening bij kunt afsluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bridgefund. Bij deze aanbieder sluit je een lening af voor maximaal een jaar, waarbij je dagelijks een klein stukje van de lening terug betaald. De voorwaarden om te kunnen lenen bij Bridgefund zijn onder andere dat er een omzet gedraaid moet zijn van minimaal 75.000 euro en dat er genoeg geld op je zakelijke rekening staat om de lening terug te kunnen betalen. New10 is gelinkt aan ABN Amro en de eisen die New10 op tafel legt zijn onder andere dat je een bankafschrift van afgelopen maand kan overleggen, je beschikt over een jaarrekening en indien er middelen aangeschaft gaan worden, dient er hiervan een offerte beschikbaar te zijn. Bij New10 kan er maximaal een lening worden afgesloten voor vijf jaar. Tot slot hebben we Capitalbox. Zij eisen een bedrijf wat minimaal een jaar bestaat, een bedrijfsrekening die ingezien kan worden en een omzet van minimaal 48.000 euro per jaar om een zakelijke lening af te kunnen sluiten. Bij Capitalbox kun je een lening voor maximaal drie jaar afsluiten. Tot slot adviseren wij om ook eens te kijken op de website van NIBC Direct. Hier vind je meer informatie over het afsluiten van een zakelijke lening en eventuele hulp hierbij.

Ook interessant..