Als MKB-ondernemer heb je het goed voor elkaar. Een mooi product, goed gemotiveerd personeel, loyale klanten en goed verzekerd. Digitalisering brengt veel kansen met zich mee. Maar ook risico’s. Een datalek, een DDoS aanval, een phishing mail, en ga zo maar even door. Dit alles met als mogelijke gevolg dat jouw bedrijf stil komt te liggen door cybercrime. Maar wat is dat eigenlijk?
Wat is cybercrime?
Cybercrime is criminaliteit via netwerken, computersystemen en internet. Door de anonimiteit en het massale bereik van internet is dit een zeer aantrekkelijke vorm van criminelen. Zo kunnen ze veel slachtoffers tegelijk benaderen. En de pakkans is gering. Criminelen richten hun activiteiten tegen personen, bedrijven, sociale platforms of informatiesystemen. Ruim 60% van het midden- en kleinbedrijf (mkb) krijgt te maken met een vorm van cybercrime. En schrik niet: de meesten komen hier pas na 191 (!) dagen achter. Natuurlijk overkomt dit jou niet, want jij hebt je digitale beveiliging goed voor elkaar, toch?
Een cyberincident voorkomen
Een hacker zoekt naar een gaatje in jouw ICT-beveiliging. De vraag is niet óf jouw bedrijf gehackt wordt maar wanneer. Cyberdreiging ontwikkelt zich continu en hackers zitten niet stil. Voor een hacker maakt het niet uit of je een groot of klein MKB-bedrijf bent, of er iets te halen is of niet en of jouw beveiliging is uitbesteed of niet. Dus, maak de kans zo klein mogelijk.
Identificatie app
Krijg inzicht in jouw cyberrisico’s, meer grip op jouw AVG en zorg dat je de juiste maatregelen kunt nemen en ook jouw personeel kunt instrueren wat zij kunnen doen om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken naar deze identificatie app? Met deze app van PiM minimaliseer je cybercrime, vergroot je het klantvertrouwen, weet je zeker dat je aan alle wet- en regelgeving voldoet en automatiseer je veel handmatige handelingen.