Home Ondernemen Welke bedrijfsbus voor welke branche?

Welke bedrijfsbus voor welke branche?

door Redactie

Ben jij op zoek naar een tweedehands bedrijfsbus voor je bedrijf? Dan kun je sowieso kiezen uit een brede reeks bussen. Tegenwoordig hebben vrijwel alle gerenommeerde automerken wel één of meerdere bedrijfsbussen binnen hun assortiment. maar welke bedrijfsbus is geschikt voor welk soort werk of branche? Hieronder meer informatie over welke bedrijfsbus voor welke branche geschikt is.

Ford Transit custom

Deze Ford bedrijfsbus is vooral geliefd voor sectoren die te maken hebben met personenvervoer. Deze auto is zeer betrouwbaar en komt hoog uit de testen wat veiligheid betreft. Deze Ford heeft genoeg ruimte om personen veilig en comfortabel te kunnen vervoeren. Ook de Volkswagen Transporter is populair voor het vervoeren van personen.

Mercedes Benz Sprinter

Deze bedrijfsbus is vooral erg populair in de logistieke sector. De Mercedes Benz Sprinter is hoog en erg ruim, waardoor er ook ruimte is om schappen of rekken achterin te plaatsen om alle goederen of pakketjes goed te kunnen sorteren. Ook kunnen de achterdeuren helemaal open en worden deze bussen vaak, indien gewenst, geleverd met schuifdeuren aan de zijkant en een handig opstapplateau aan de achterkant van de bus. Ook het enorme laadvermogen van deze bus biedt uiteraard een groot voordeel binnen de logistieke sector.

Mercedes Vito

Een Mercedes Vito wordt erg veel gebruikt binnen de bouwsector. Deze bus is niet te groot, maar heeft wel genoeg ruimte om spullen kwijt te kunnen of om er een aanhanger aan te hangen door de bevestiging aan de trekhaak. Deze bus is qua prijs-kwaliteitverhouding goed te betalen en ook daardoor erg in trek.

Zo kies je de juiste bedrijfsbus

Alle drie de bussen staan bekend om hun veiligheid, comfort en kwaliteit. Dus wat dat betreft zit je altijd goed als je deze modellen kiest als bedrijfsbus. Echter heeft elke bus zijn eigen kenmerken en voordelen, zoals hierboven benoemd. Ben je er nog niet helemaal over uit welke bedrijfsbus je wilt kiezen, win dan van tevoren informatie in via autodealers, laat offertes opmaken en maak een proefrit met de bedrijfsbus waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kun je vervolgens makkelijker een keuze maken voor de juiste bedrijfsbus.

Wil je toch voor een nieuwe bus gaan? Houdt er rekening mee dat er na Corona problemen zijn met het verkrijgen van grondstoffen of chips om de bussen te kunnen fabriceren. Lange levertijden zijn dus bij bedrijfsbussen en ook bij auto’s in het algemeen momenteel eerder regel dan uitzondering. Wil je dus snel een bus tot je beschikking hebben, kies dan gewoon voor een tweedehands model.

Ook interessant..