Home Financieel Aandachtspunten bij geld lenen in tijden van hoge inflatie

Aandachtspunten bij geld lenen in tijden van hoge inflatie

door Redactie

Alles wordt duurder en er zijn genoeg consumenten die met geldproblemen te maken hebben door de alsmaar stijgende prijzen van gas- energie, boodschappen en leuke uitjes. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om geld te lenen, maar vaak zitten hier voor- maar ook zeker nadelen aan verbonden. Hieronder enkele aandachtspunten bij geld lenen in tijden van hoge inflatie.

Waarop letten bij lenen in tijd van inflatie?

Voor veel huishoudens wordt het alsmaar lastiger om de eindjes aan elkaar te komen en om op een goede manier maandelijks rond te komen. Door de hoogte van de huidige inflatie, rijzen prijzen op vele gebieden de pan uit. Denk hierbij alleen al aan het doen van boodschappen in de supermarkt. Had je tot een aantal jaar geleden een volle boodschappenkar voor een bepaald bedrag. Tegenwoordig zul je zien dat je voor dezelfde spullen in je boodschappenkar veel meer geld kwijt bent. Dit geldt ook voor de maandelijkse vaste lasten. Daarom zijn meer mensen genoodzaakt om geld te gaan lenen, zeker mensen met een uitkering of een lager inkomen. Sinds dit jaar is de mogelijkheid om grote geldbedragen te lenen grotendeels aan banden gelegd. Als je al een lening hebt afgesloten, geldt dit uiteraard niet.

Door de stijgende inflatie wordt geld minder waard, waardoor je dus minder krijgt voor hetzelfde bedrag. De consument wordt dus armer, zeker omdat de salarissen vaak niet evenredig mee stijgen in tijden van hoge inflatie. Een groot deel van ons land zit in hetzelfde schuitje, maar er zijn momenteel helaas erg veel mensen in Nederland die door een zware financiële periode heen gaan en zich maandelijks in allerlei bochten moeten wringen om de vaste lasten te kunnen betalen.

Wil jij graag een lening aansluiten om wat meer financiële ruimte te creëren in tijden van krapte, kijk dan altijd goed naar de voorwaarden die de kredietverstrekker heeft. Dit kan per kredietverstrekker sterk verschillen. Laat je daarom altijd goed adviseren voordat je een lening afsluit. Leen ook niet meer dan nodig is en zorg ervoor dat je goed kijkt naar het rentepercentage wat je maandelijks af dient te betalen. Ook de looptijd van de lening is van belang. Een lening aanvragen kan eenvoudig online, maar ook telefonisch of via het kantoor van een kredietverstrekker. Het belangrijkste is om ook te kijken of je een lening afsluit bij een betrouwbare kredietverstrekker en niet via een louche tussenpersoon, waar je later ongemerkt veel extra geld aan kwijt zult zijn door de (verborgen) kleine lettertjes.

Ook interessant..