Home Kantoor Welke LED verlichting past bij mijn bedrijf?

Welke LED verlichting past bij mijn bedrijf?

door Redactie

Wil jij graag een kantoor creëren met een goed uitgedacht lichtplan en daardoor dus verlichting laten aanbrengen die fijn aanvoelt voor de medewerkers die er heel de dag moeten doorbrengen? Lees je dan van tevoren goed in over de diverse mogelijkheden op het gebied van LED verlichting. Naast zonlicht, heeft ook kunstmatig licht invloed op de mens, dus het is van groot belang om dit aspect binnen je bedrijf zeer serieus te nemen. Hieronder dus meer informatie over welke LED verlichting wellicht het beste bij jouw bedrijf past.

Waarom LED verlichting?

Uiteraard is LED verlichting de beste optie. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Naast het feit dat LED verlichting minder energie verbruikt en dus zorgt voor een forse besparing op je maandelijkse energiekosten, zijn deze lampen ook nog eens beter voor het milieu en zorgt het voor een verduurzaming van je bedrijf. De periode dat LED verlichting alleen maar verkrijgbaar was in kille wittinten is allang voorbij. Tegenwoordig is deze soort verlichting ook in vele tinten en kleuren verkrijgbaar, waardoor er alleen geen halogeen- of gloeilampen meer nodig zijn om een fijne en energieke sfeer op kantoor te creëren.

Kleursoorten bij LED verlichting

De kleursoorten worden bij LED verlichting aangegeven in graden kelvin ofwel met een K. De laagste kelvingraad zorgt voor de meest warme lichtkleur. Ben je dus op zoek naar sfeerverlichting in je eigen kantoor? Dan kun je kiezen voor 2200K extra warm wit. Voor een lichtkleur die vergelijkbaar is met een standaard huiskamer, kies je voor warm wit 2700-3000K. Dit is tegenwoordig de meest gangbare kleursoort binnen de LED verlichting.

Heb je meer licht nodig om een presentatiewand uit te lichten of een showroom? Kies dan voor 4000K neutraal. Wil je graag je rode producten uitlichten met een mooie kleur? Dan kun je ook kiezen voor 4000K in een rode tint om de focus extra op de producten te vestigen. Vaak wordt hier dan gebruik gemaakt van een led-armatuur om de producten op de juiste manier uit te kunnen lichten. Bezit je een bouwbedrijf met een groot eigen terrein met materiaal? Dan kun je zelfs nog kiezen voor 5000 of 5500K. Dit licht kan grote terreinen uitstekend verlichten, maar is voor normale terreinen of kleine parkeerplaatsen vaak te fel.

Ben je er niet zeker van welke lichtkleuren en lichtsoorten er het beste geschikt zijn voor jouw bedrijf? Vraag dan meer informatie op bij een specialist op het gebied van verlichting, zodat er een lichtplan op maat gemaakt kan worden en je medewerkers en jij alsnog de dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten in een fijne, lichte kantoorruimte.

Ook interessant..