Home Kantoor Een kantoorplek als ZZP-er? Dit zijn de opties

Een kantoorplek als ZZP-er? Dit zijn de opties

door Redactie

Ben je op zoek naar een kantoorplek als ZZP-er? Dan zijn er diverse opties. De opties die je hebt hangt onder andere af van het budget, de locatie, de reistijd en de wensen die je hebt. Er zijn voor ZZP’ers genoeg mogelijkheden om vanaf een kantoorplek te werken. Hieronder meer informatie over de mogelijkheden.

Bedrijfsverzamelgebouw

Is je budget niet zo groot, maar wil je wel graag gebruik maken van een fijne plek om je werk te kunnen verrichten? Denk dan eens aan het werken vanuit een bedrijfsverzamelgebouw. Hier zitten meerdere bedrijven/ondernemers in hetzelfde gebouw gevestigd, waarmee je de huurkosten kunt delen, maar dus ook alle gezamenlijke faciliteiten van het gebouw, zoals de vergaderruimtes, receptie en toiletten. Heb je een bedrijf waarbij je gebruik wilt maken van een werkplaats? Locaties met werkplaats huren is vaak ook mogelijk als je goed zoekt of om je heen kijkt. Vaak helpt het ook om aan andere mensen aan te geven wat je precies zoekt, zodat zij wellicht nog connecties hebben die jou kunnen helpen aan een werkplaats.

Flexwerkplek

Een andere optie is het werken vanaf een flexwerkplek. Vrijwel in elke kleine en grote stad zijn deze flexwerkplekken inmiddels wel te vinden. Deze plekken kunnen zich bevinden in oude monumentale panden, loodsen, maar ook in de aula van een universiteit of bij een lunchtentje bij jou om de hoek. Zo is er dus altijd wel een plek te vinden om te werken met je laptop. Vaak kun je gratis of tegen een kleine vergoeding in de vorm van een consumptie of een kleine bijdrage werken vanaf een flexwerkplek.

Business centers

Business centers zijn vrijwel hetzelfde als een bedrijfsverzamelgebouw, echter kun je hier ook al werkplekken huren voor een dag of een week, waarbij je zelf de keuze hebt om een ruimte te huren wanneer je daar behoefte aan hebt. Je kunt hier vaak ook gebruik van maken met een strippenkaart of een vast bedrag per dag, week of maand. Zodat de instap om gebruik te maken van het werken vanuit een business center erg laagdrempelig is.
Er zijn dus als ZZP’er genoeg mogelijkheden om vanaf een kantoorplek je werkzaamheden uit te voeren en hier niet gelijk de hoofdprijs voor te hoeven betalen. Kijk online goed rond en bedenk van tevoren waar je zelf behoefte aan hebt en in welke omgeving je op zoek wilt naar een kantoorplek.

Ook interessant..