Home Kantoor Raamdecoratie op kantoor ophangen: zelf of laten doen?

Raamdecoratie op kantoor ophangen: zelf of laten doen?

door Redactie

Ben je van plan om je ramen te voorzien van nieuwe raamdecoraties? Afgezien van de vele opties die je hebt om je ramen mee te decoreren heb je ook nog de keuze om het zelf te doen of om het ophangen uit te besteden. Als je van klussen houdt dan is het misschien leuk om zelf je raamdecoraties op te hangen, maar het is aan de andere kant ook wel erg makkelijk om het over te laten aan een professional. Hieronder hebben we enkele punten voor je op een rij gezet waarop je kunt overwegen om raamdecoratie zelf op te hangen of het te laten doen.

Wat voor soort raamdecoratie zou je willen ophangen?

Niet iedere vorm van raamdecoratie kun je met hetzelfde gemak ophangen. Gordijnen en vitrages zijn redelijk eenvoudig om zelf te installeren. Je hoeft alleen een gordijnroede of rail te bevestigen waarna je het gordijn kunt ophangen. Plissé gordijnen, jaloezieën en duettes die je in een kozijn, een dakkapel of een nis wilt ophangen zijn wat lastiger. Als het kozijn niet helemaal haaks is dan krijg je lelijke kieren aan de zijkanten of de bovenzijde. Je kunt voor een mooier eindresultaat het ophangen dan overlaten aan een professional. Die kan een extra houten vulrand aanbrengen zodat je raamdecoratie mooi strak in het kozijn valt.

Moet de raambekleding op maat worden gemaakt?

Niet ieder kantoor is hetzelfde, en vaak heeft in een enkel kantoor ook elk raam een andere afmeting. Wil je voor elk raam aparte raambekleding, dan is de kans groot dat je raambekleding op maat moet worden gemaakt. Zelf de maten voor de raambekleding opmeten kan lastig zijn, bijvoorbeeld als het gaat om hele hoge ramen, dakramen of kozijnen in oude huizen die niet geheel recht zijn. Je kunt in deze gevallen ervoor kiezen om een professional te vragen de maten op te meten, dan weet je zeker dat de raambekleding goed past.

Hoeveel tijd heb je om zelf de raambekleding op te hangen?

Nog een punt om wel of niet het ophangen van raamdecoraties uit te besteden is de beschikbare tijd die je hebt. Het inmeten, voorbereiden en ophangen van raamdecoraties kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen, bijvoorbeeld wanneer je een ruimte hebt met veel ramen en je houten shutters zou willen installeren. Het is wellicht goedkoper om zelf je raamdecoraties op te hangen, maar je bespaart veel tijd wanneer je deze klus zou uitbesteden. En bovendien biedt uitbesteden van het ophangen van raamdecoraties ook het meeste gemak. Kijk bij Inhuisplaza.nl op de website naar de mogelijkheden voor raamdecoraties en als je het ophangen ervan zou willen uitbesteden.

Ook interessant..