Home Kantoor 3 tips bij het inrichten van een nieuw kantoor

3 tips bij het inrichten van een nieuw kantoor

door Redactie

Op het moment dat je bedrijf flink aan het groeien is, kan het tijd zijn dat je naar een groter kantoor moet verhuizen. Je moet nou eenmaal al je werknemers kwijt kunnen. Een kantoor moet een moderne werkplek zijn waar bedrijfsprocessen vloeiend kunnen verlopen. Je wilt dat je werknemers zich zo goed mogelijk kunnen focussen wanneer ze met het werk bezig zijn. Je wilt niet dat ze bijvoorbeeld door een jungle van kabels heen moeten lopen voor ze echt aan de slag kunnen. Hier zijn bijvoorbeeld krimpkousen goed voor. Laten we eens kijken naar 3 tips waar je op moet letten op het moment dat je een nieuw kantoor in gaat richten.

Kabelmanagement

Er is niks vervelender dan in de ochtend op je werk komen en vervolgens gestrekt gaan over allerlei losliggende kabels. Daarnaast zijn losliggende kabels ook gewoon gevaarlijk. Niet alle kabels kunnen even goed tegen water en sommige kabels kunnen zo heet worden dat er brandgevaar ontstaat. Een oplossing hiervoor zijn krimpkousen. Je kunt hiermee niet alleen kabels samenbundelen, maar ook zijn deze krimpkousen isolerend en brandvertragend. Het gebruiken van krimpkousen is gewoon beter voor de algehele veiligheid. Bij WKK-europe heb je allerlei verschillende soorten krimpkousen. Voor elke situatie is dus wel een oplossing te vinden.

Gezonde werknemer

Het welzijn van je werknemers is van groot belang. Lang achter een bureau zitten, kan klachten veroorzaken in de rug, schouders en nek. Werknemers zouden de mogelijkheid moeten hebben om op het werk even te kunnen bewegen en ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte om even te kunnen lopen of een activiteit te doen als tafeltennissen. Een afwisseling van staan en zitten zorgt voor meer dynamiek en een betere houding. Staand werken zorgt er daarnaast ook nog is voor dat er 10x zo veel bloed door een lichaam heen gepompt wordt. Een goede bloedcirculatie houd je scherper. Je lichaam is nou eenmaal niet ontworpen om langere periodes achter elkaar te zitten. Geef je werknemers dus de mogelijkheid om ook staand te kunnen werken. Dit kan simpel geregeld worden door een bureau neer te zetten die beide opties heeft.

Slim gebruik maken van de ruimte

Open kantoren zijn jarenlang een trend geweest. Denk dan aan de taferelen die je in de film The Wolf of Wall Street terugziet met allemaal mensen in een grote ruimte op elkaar die het werk verrichten. Men is tegenwoordig meer op zoek naar een eigen plekje. Je kunt dan ook het beste de ruimte van je kantoor slim inrichten. Tegenwoordig heb je mobiele scheidingswanden waarmee je makkelijk flexplekken kunt maken voor teamleden die zich zo af en toe willen afscheiden.

Ook interessant..