Home Ondernemen Top 5 verzekeringspolissen die elke zelfstandige nodig heeft

Top 5 verzekeringspolissen die elke zelfstandige nodig heeft

door Redactie

Zelfstandig ondernemer zijn kan een uitdaging zijn. Met zoveel verantwoordelijkheid is het gemakkelijk om het belang van verzekeringen over het hoofd te zien. Echter, zonder de juiste verzekeringsdekking kan een bedrijf een klap krijgen als de ramp toeslaat. Het zelfstandig ondernemerschap brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee waarover de meeste werknemers zich geen zorgen hoeven te maken. Je bent aansprakelijk voor belastingen en andere uitgaven om jouw bedrijf draaiende te houden. Daarnaast moet je investeren in apparatuur en andere middelen die nodig zijn om een inkomen te genereren. Helaas gaan de dingen niet altijd zoals gepland en zelfs de best voorbereide bedrijfsplannen kunnen verkeerd aflopen als je niet goed verzekerd bent.

Bedrijfscontinuïteit Verzekering

Een bedrijfscontinuïteit verzekering dekt de kosten van een bedrijfsonderbreking (BI). Het dekt de kosten in verband met de BI-gebeurtenis en gederfde winst. Dit type verzekering is zeer belangrijk voor zelfstandigen die geen werkgever hebben die dit out-of-pocket kan betalen. Een bedrijfsonderbreking verzekering is niet hetzelfde als een schadeverzekering die schade aan eigendommen dekt. Het biedt een financieringsbron om een bedrijf draaiende te houden na een ramp.

Cyber Aansprakelijkheidsverzekering

Cyber aansprakelijkheidsverzekering is een speciaal soort dekking die je beschermt in geval van een datalek of hacking van de computersystemen. Dit is een zeer belangrijke dekking voor zelfstandigen die het internet gebruiken om hun producten en diensten te promoten en te verkopen. Een datalek kan veel geld kosten. Zelfs als je geen financiële verliezen lijdt, kan het toch schadelijk zijn voor jouw merk. Bovendien wordt dit type dekking vaak over het hoofd gezien.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen

Invaliditeitsverzekering is ontworpen om een deel van jouw inkomen te vervangen in het geval dat je invalide wordt en niet kunt werken. Het bedrag van de dekking die je ontvangt is gebaseerd op je salaris en beroep. De meeste polissen worden maandelijks uitbetaald en duren zolang als dat je arbeidsongeschikt bent. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt aanbevolen voor iedereen die geen vaste bron van inkomsten heeft. Dit omvat degenen die voor zichzelf werken.

Ziektekostenverzekering

Een ziekteverzekering beschermt jou en je gezin tegen medische kosten. Zelfstandigen komen niet in aanmerking voor een ziektekostenverzekering via hun werkgever. Afhankelijk van je bedrijf moet er misschien een groepsplan kopen om dekking te krijgen. Dit is vaak het geval wanneer je één of enkele werknemers hebt. De meeste van de bovengenoemde verzekeringen zijn via Yezzer te vergelijken zodat jij en je business de juiste verzekering hebben. Naast al deze verzekeringen kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook afsluiten deze beschermt je tegen financiële kosten die worden gemaakt door een fout in jou advies.

Ook interessant..