Home Ondernemen 4 redenen om voor geborduurde of bedrukte werkkleding te kiezen

4 redenen om voor geborduurde of bedrukte werkkleding te kiezen

door Redactie

Het is een bekend gezicht. Werknemers in de winkel met een bedrukte trui of shirt. Hierop wordt trots het logo van het bedrijf getoond. Niet alleen in de winkel, maar bij heel veel bedrijven zie je dit terug. Niet zonder reden. Kiezen voor geborduurde of bedrukte werkkleding van bijvoorbeeld Premiumwereld.nl biedt veel voordelen. In dit artikel lichten we deze voordelen graag wat verder toe.

Duidelijk aanspreekpunt voor klanten

Een van de grootste voordelen van bedrukte werkkleding is dat je voor herkenbaarheid zorgt. Dit is zeker van belang bij grotere bedrijven. Het moet duidelijk zichtbaar zijn wie er allemaal bij het bedrijf horen. Als men een trui of shirt met logo draagt, toont dit direct de herkenbaarheid van het bedrijf en worden ze een duidelijk aanspreekpunt voor klanten. Hierdoor is het voor hen minder lang zoeken naar hulp en kunnen ze met vragen direct bij de juiste mensen terecht.

Meer naamsbekendheid

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. We nemen bewust en onbewust de hele dag door plaatjes in ons op. Dat geldt zeker voor opvallende logo’s. Als mensen dus regelmatig in aanraking komen met het logo van jouw bedrijf, dan zal dit onbewust meer vertrouwen opleveren. Naast het bedrukken van werkkleding zou men er ook voor kunnen kiezen om andere materialen te bedrukken. Materialen die veelvuldig worden gebruikt tijdens het werk. Denk bijvoorbeeld aan vouwmeters bedrukken voor werklieden in de bouw. Dit valt direct op. Het is ook leuk om dergelijke producten te verspreiden. Bijvoorbeeld aan zakenrelaties. Dit is een goede manier om mensen vaker in contact te brengen met jouw merk.

Professionele uitstraling

Nog een groot voordeel van bedrukte werkkleding is dat dit de professionele uitstraling versterkt. Het geeft direct een betere indruk wanneer werknemers een shirt of trui met logo dragen. Je kunt het zien als een versterking van marketing en communicatie. Het is goed om vaker zichtbaar te zijn voor je doelgroep en tegelijkertijd toon je de professionele kant van je bedrijf.

Wist je dat de mogelijkheden op het gebied van werkkleding ook nog eens ontzettend groot zijn? Je kunt kiezen voor het bedrukken van broeken, shirts, poloshirts, truien, sjaals en ga zo maar door. Hierdoor kan de outfit geheel naar wens en op de werksituatie worden afgestemd.

Teamgevoel versterken

Het dragen van bedrukte werkkleding levert ook voordelen op voor het personeel. Het is namelijk een manier om het teamgevoel binnen het bedrijf te versterken. Als iedereen met dezelfde kleding loopt, versterkt dit het gevoel van saamhorigheid. Iedereen loopt immers met dezelfde kleding rond. Hierdoor kunnen er onderling ook geen verschillen ontstaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om de kleding iets meer te personaliseren om er toch nog een eigen draai aan te geven. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om de initialen van elk teamlid op de kleding te drukken. Dit is alleen van toepassing als iedereen eigen kledingstukken draagt. Als de kleding op het werk aangetrokken wordt en door iedereen wordt gedragen, is het natuurlijk beter om voor een neutralere look te kiezen.

Ook interessant..