Home Kantoor Hoe kan je het best je kantoor beveiligen?

Hoe kan je het best je kantoor beveiligen?

door Redactie

Als eigenaar van een bedrijf wil je uiteraard dat je kantoor een veilige omgeving is voor je medewerkers en klanten. Een goede beveiliging van je kantoor is daarom van groot belang. Maar hoe pak je dit het beste aan? In dit artikel worden verschillende manieren besproken om je kantoor goed te beveiligen.

Camerasysteem

Een camerasysteem is een van de meest standaard beveiligingsmaatregelen die genomen kunnen worden om een kantoor te beveiligen. Het is daarom ook een van de eerste zaken waar men aan denkt bij het beveiligen van een kantoor. Een camerasysteem kan zowel binnen als buiten het kantoor geplaatst worden en kan in veel gevallen al preventief werken, wat betekent dat het al een afschrikwekkende werking kan hebben op potentiële inbrekers. Een camerasysteem kan daarnaast ook helpen bij het opsporen van inbrekers. De beelden van de camera’s kunnen namelijk opgeslagen worden en later bekeken worden. Hierdoor kan er snel achterhaald worden wie er verantwoordelijk is voor een inbraak. Het is wel belangrijk om te vermelden dat de beelden die opgenomen worden alleen gebruikt mogen worden voor het beveiligen van het kantoor. Het is niet toegestaan om de beelden voor andere doeleinden te gebruiken.

Toegangscontrole

Om te voorkomen dat onbevoegden het kantoor binnenkomen is het verstandig om te werken met toegangscontrole. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een toegangspas of een vingerscanner. Hierdoor wordt er alleen toegang verleend aan personen die gemachtigd zijn om het kantoor te betreden. Het is daarnaast ook mogelijk om de toegangspas te koppelen aan een tijdsregistratiesysteem. Hierdoor wordt er bijgehouden wie er op welk moment het kantoor binnenkomt en wie er weer vertrekt. Het is overigens wel belangrijk om ervoor te zorgen dat er altijd een back-up plan is voor het geval er iets misgaat met het toegangscontrolesysteem. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat de stroom uitvalt, waardoor het toegangscontrolesysteem niet meer werkt. In dat geval is het handig om een alternatieve manier te hebben om het kantoor te betreden.

Alarm

Een alarm is een van de meest bekende beveiligingsmaatregelen. Het is dan ook niet voor niets dat veel kantoren voorzien zijn van een alarmsysteem. Een alarmsysteem kan op verschillende manieren werken. Zo kan het afgaan wanneer er beweging gedetecteerd wordt of wanneer er een raam of deur geforceerd wordt. Er zijn ook alarmsystemen die gekoppeld zijn aan de meldkamer van een beveiligingsbedrijf. Hierdoor wordt er direct actie ondernomen wanneer het alarm afgaat. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat het alarm regelmatig getest wordt. Op deze manier kan er gecheckt worden of het alarm nog goed werkt en of de beveiligingsmaatregelen nog up-to-date zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om de buren op de hoogte te stellen van het feit dat er een alarm aanwezig is. Wanneer het alarm afgaat, kan het namelijk nogal wat geluid produceren en dit kan voor overlast bij de buren zorgen.

Ook interessant..