Home Ondernemen 4x groeitips voor de ondernemer

4x groeitips voor de ondernemer

door Redactie

Ben je net begonnen met ondernemen, of ben je al even op weg? In beide gevallen is het belangrijk om te blijven investeren in je bedrijf. Want door deze investeringen, of dat nou in tijd of in geld is, zal jouw bedrijf groeien. Waar je aan kunt denken, zetten we voor je op een rij in de onderstaande tips.

Tip 1. Kies voor financial lease

Een bedrijfswagen is handig voor iedere ondernemer. Of je nou op weg bent naar een klant of jouw producten moet rondbrengen: een auto of bus is een ideaal vervoersmiddel. Het is overigens wel belangrijk dat je kiest voor een representatieve auto, want dit is jouw rijdende visitekaartje. Ga bijvoorbeeld een auto leasen zakelijk. Dit brengt veel voordelen met zich mee, vooral wanneer je kiest voor financial lease. Zo voorkom je dat je een groot bedrag in een keer moet uitgeven aan een auto, waardoor je gewoon je cash in de zaak kunt houden. Een auto lease je al binnen een paar tellen, net als het leasen van een graafmachine, een server, fitnessapparaten… In elke branche kun je leasen: een ideale manier om geld over te houden om te kunnen investeren in jouw bedrijf.

Tip 2. Neem personeel aan

Groeien doe je niet alleen. Hiervoor heb je personeel nodig. Wellicht een spannende stap, maar wel eentje die uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen. Geschikt personeel vinden is daarbij een hele uitdaging. Jouw team moet namelijk gemotiveerd zijn en over de juiste kwaliteiten beschikken. Met deze mensen laat jij jouw bedrijf groeien. Bovendien kunnen deze mensen het werk uit jouw handen nemen, zodat jij tijd overhebt voor andere taken.

Tip 3. Heb een doel voor ogen

Tijdens het ondernemen sta je voor heel wat doelen. En wellicht is het doel op dit moment om te kunnen groeien. Het is belangrijk om je vast te houden aan dit doel en de focus te behouden. Sta bijvoorbeeld eens stil waar jouw bedrijf voor staat en wat jouw bedrijf wil bereiken. Omschrijf de doelen zo specifiek mogelijk, zodat niet alleen jij, maar ook jouw personeel dit doel kan nastreven.

Tip 4. Achterhaal je USP’s

USP’s, oftewel unique selling points, zijn punten waarin jouw bedrijf zich onderscheidt van anderen. Wat zijn de USP’s van jouw bedrijf? Misschien ben je een stuk duurzamer bezig dan de concurrent, of ben je wel de goedkoopste. Geef aandacht aan deze UPS’s en communiceer dit ook duidelijk naar jouw klanten, want dit is dé manier om jezelf te onderscheiden en dus ook een goede manier om te kunnen groeien.

Ook interessant..