Home Ondernemen Betaalbare manieren om de vloeroppervlakte van je magazijn uit te breiden

Betaalbare manieren om de vloeroppervlakte van je magazijn uit te breiden

door Redactie

De meeste bedrijven gebruiken hun magazijnruimtes niet op de meest effectieve manier. Daardoor gaan ze niet efficiënt om met hun ruimte en maken ze slecht gebruik van de magazijnruimte die ze wel hebben. Sommige bedrijven benutten hun magazijnruimte niet optimaal, terwijl andere bedrijven deze niet eens volledig benutten. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je je vloeroppervlak maximaliseert, is om een entresol te hebben. Het is bewezen dat ze effectief zijn in het maximaliseren van de ruimte die je hebt zonder veel uit te geven.

Een tussenverdieping

Een entresolvloer zoals die van Begra is een verhoogd platform waarop goederen en materieel kunnen worden opgeslagen. Het kan ook worden gebruikt als loopbrug en kan zelfs worden gebruikt voor opslag of kantoren. Dit is een uitstekende manier om meer ruimte aan je magazijn toe te voegen zonder dat je muren hoeft te bouwen of nieuwe apparatuur hoeft te kopen. Een tussenverdieping kan ook helpen om je magazijn georganiseerd te houden. Het biedt je meer horizontale ruimte dan verticale ruimte bij het opslaan van artikelen op pallets. Als je deze strategie gebruikt, kun je meer items in hetzelfde aantal vierkante meters passen.

Gebruik ruimtebesparende opslagmethoden

Door een combinatie van de bovenstaande methoden te gebruiken, kun je een georganiseerd opslagsysteem creëren dat je magazijnvloer oppervlak vergroot en het ook gemakkelijker maakt om artikelen te vinden. Gebruik pallets en planken om grotere artikelen op te slaan die meer ruimte nodig hebben. Zorg ervoor dat je rekken of een ander type niet-permanente rekken gebruikt voor kleinere items, omdat dit in de toekomst gemakkelijk kan worden herschikt als dat nodig is. Organiseer producten per gangpad op basis van hun grootte of gewicht. Hierdoor kunnen werknemers gemakkelijk terugvinden wat ze nodig hebben zonder tijd te verspillen aan het hele magazijn op zoek naar iets specifieks. Door alles bij elkaar te hebben, is het ook gemakkelijker om te allen tijde bij te houden wat waar is.

Elimineer knelpunten

Als je op zoek bent naar manieren om je magazijn vloeroppervlak uit te breiden, is het belangrijk om te bedenken dat knelpunten zich op veel verschillende plaatsen kunnen voordoen. Dit komt omdat magazijnen complexe ruimtes zijn. Ze bestaan ​​uit veel bewegende delen, waaronder apparatuur, personeel en items die worden opgeslagen. Om knelpunten te identificeren en te overwinnen, moet je elk onderdeel van je magazijn operatie begrijpen en begrijpen hoe dit bijdraagt ​​aan de algehele efficiëntie van je bedrijf.

Maak gangpaden efficiënt

Hoewel een gangpad een relatief eenvoudig concept lijkt, zijn er veel manieren waarop het kan worden misbruikt. Er zijn bedrijven die smalle gangpaden en krappe hoeken gebruiken voor hun opslag met hoge dichtheid. Dit is een inefficiënt gebruik van de ruimte omdat het u dwingt om meerdere keren te draaien om toegang te krijgen tot verschillende delen van uw magazijn. Creëer in plaats daarvan brede gangpaden waarmee u grote ladingen efficiënt kunt verplaatsen met weinig tijd of moeite.

Ook interessant..