Home Marketing Wat zijn de voordelen van online vindbaar zijn?

Wat zijn de voordelen van online vindbaar zijn?

door Redactie

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je een goede website laat maken die ook SEO geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Een goed webdesign bureau houdt daar rekening mee als de website wordt ontwikkeld. Tegenwoordig zijn er overigens voor bijvoorbeeld WordPress websites ook goede SEO plugins zoals de bekende Yoast SEO plugin, dus zelf kun je ook veel doen aan betere vindbaarheid van je website. Een website laten malen hoeft niet per se heel duur te zijn, tenzij je natuurlijk een uitgebreide website nodig hebt helemaal op maat gemaakt.

Hoog in Google

Goed vindbaar zijn is een strategie die vaak beter werkt dan verwacht. Men neemt vaak aan dat het niet veel verschil kan maken, maar als je op nummer 1 in Google staat, dan krijg je veel meer kliks dan je gewend bent! Het zorgt ervoor dat je naam bekend wordt zonder dure advertenties. En mensen hebben automatisch meer vertrouwen in een bedrijf dat bovenaan in Google staat. Het klinkt misschien raar, maar men typt liever een ander zoekwoord in dan naar pagina 2 te gaan. Dit is belangrijk om te weten, omdat het dus een interessant gevolg heeft als u bovenaan staat.

Ook voor bedrijven in de buurt is het interessant om goed vindbaar te zijn. Neem nou bedrijven in Delft. Het is niet gemakkelijk om je online vindbaarheid te optimaliseren op de naam van je beroep alleen. Makelaars zullen niet gezocht worden op het woord makelaardij, maar vaak ook nog een plaatsnaam erbij. Als je ervoor zorgt dat je een goede positie hebt bij het woord makelaardij Delft, heb je veel meer kans om nuttige bezoekers te krijgen. Mensen die namelijk een huis zoeken in Maastricht, zullen dit niet zoeken. Alleen mensen die relevant zijn voor je site krijgen het dan te zien. Het is een deel van online marketing Delft om ervoor te zorgen dat het duidelijk is welke zoekwoorden het best bij je bedrijf passen. En als je niet de enige bent in Delft, sta je natuurlijk niet automatisch bovenaan.

Google Ads

Zorg er ook voor dat je Google Ads goed is ingesteld mocht je via Google ook adverteren. Deze strategie is zeker de moeite waard om te proberen, aangezien Google pas geld vraagt wanneer er daadwerkelijk iemand klikt op je advertentie. Met de juiste instellingen voor Google Ads kun je zonder moeite bovenaan staan op de zoekwoorden die je zelf kiest. Het is dus altijd precies wat je wilt hebben. En het enige wat je ermee kunt bereiken is positief: meer bezoekers!

Ook interessant..