Home Ondernemen Zo vind je de juiste horeca koelkast!

Zo vind je de juiste horeca koelkast!

door Redactie

Het aanschaffen van een horeca koelkast kan lastig zijn. Ze zijn er immers in vele verschillende vormen en modellen. Waar moet je op letten? Met de volgende tips helpen we je op weg!

Tip 1: Uiterlijke kenmerken

Bedenk wat je belangrijk vindt aan het uiterlijk van een horeca koelkast. Horeca koelkasten zijn doorgaans in twee soorten materiaal verkrijgbaar: wit staal en RVS. Wit staal is iets goedkoper in aanschaf ten opzichte van RVS. Het voordeel van RVS is daarentegen dat het duurzamer is, aangezien er minder snel krassen op ontstaan en het gemakkelijker schoon te houden is.

Daarnaast is er een breed aanbod in zowel dichte als glazen deuren. Glazen deuren hebben het voordeel dat je in één oogopslag de inhoud van de koelkast kunt zien. Dichte deuren zijn echter een stuk zuiniger in energieverbruik. Zowel de modellen in wit staal als in RVS zijn beschikbaar in enkel- en dubbeldeurs modellen, met dichte of glazen deuren.

Tip 2: Afmetingen en inhoud

Horeca koelkasten zijn er vanzelfsprekend in verschillende afmetingen. Het belangrijk om te bedenken waar je de koelkast wilt gaan plaatsen en wat je erin wilt bewaren, om de benodigde grootte van jouw koelkast te kunnen bepalen. Wil je bijvoorbeeld gastronoom bakken in je koelkast kunnen opbergen in plaats van producten op roosters te bewaren? Houdt daar dan rekening mee, niet alle koelkasten zullen daarvoor geschikt zijn.

Tip 3: Manier van koelen

Er zijn drie verschillende manieren om een horeca koelkast te koelen: statisch, geventileerd en geforceerd. Deze manieren van koelen verschillen voornamelijk van elkaar op basis van interne temperatuurs- en luchtverdeling. Een statisch gekoelde koelkast is doorgaans het goedkoopst, maar heeft veel intern temperatuurverschil. Geventileerde en geforceerd gekoelde koelkasten zijn stabieler in zowel temperatuur- als luchtverdeling, maar daardoor wel prijziger. Zoek uit welke manier van koelen het beste bij jouw behoeftes en budget aansluit.

Tip 4: Energieverbruik

Horeca koelkasten worden een stuk intensiever gebruikt dan huishoudelijke modellen, waardoor het energieverbruik ook hoger ligt. Wil je graag een zo zuinig mogelijke koelkast? Denk hier dan over na bij de keuze van het materiaal, het type deur en de manier van koelen van de koelkast.

Ook interessant..