Home Financieel De rol van een zakelijk inschrijfadres in de huidige digitale economie

De rol van een zakelijk inschrijfadres in de huidige digitale economie

door Redactie

De economie is erg veranderd in de afgelopen jaren en steeds meer werkzaamheden vinden in de digitale sfeer plaats. Meer mensen werken met een computer en door de technologische vooruitgang is het voor veel mensen mogelijk om vanuit huis te werken en hun taken en afspraken digitaal waar te nemen. Ook voor ondernemers en freelancers geldt deze verandering: digitaal vanuit huis werken is populair. Een zakelijk inschrijfadres kan hierbij een verstandige keuze zijn, onder andere om je privacy te beschermen en een professionele indruk te maken.

Wat is een zakelijk inschrijfadres precies?

Als ondernemer of freelancer heb je en adres nodig om je te registreren bij de Kamer van Koophandel. Werk je vanuit huis? Dan is een zakelijk inschrijfadres een goede oplossing om je privéadres te beschermen. Een zakelijk inschrijfadres gebruik je voor je registratie, maar hier hoort geen fysieke kantoorruimte bij. Het is een bedrijfsadres waar je post kunt ontvangen en wat je kunt vermelden op facturen, maar waar je niet aan de slag gaat. In sommige gevallen hoort er ook een lokaal telefoonnummer bij het zakelijke inschrijfadres.

De voordelen

Met een zakelijk inschrijfadres profiteer je van diverse voordelen. Het adres zorgt ervoor dat je privéadres beschermt blijft en niet iedere opdrachtgever of klant weet waar je woont. Daarnaast geeft een adres in een gebied met veel kantoorruimte een professionelere uitstraling dan een adres in een woonwijk. Een adres op een goede locatie zorgt ervoor dat klanten onder de indruk zijn en meer vertrouwen in je onderneming hebben. Er is ook een financieel voordeel: met een zakelijk inschrijfadres bespaar je veel geld ten opzichte van fysieke kantoorruimte huren. Je voorkomt gedoe bij verhuizingen en kunt locatieonafhankelijk werken.

Een virtueel kantoor

Een zakelijk inschrijfadres wordt vaak gecombineerd met een virtueel kantoor. Hierbij profiteer je van digitale oplossingen die helpen om als ondernemer of freelancer te werken in de digitale economie. Hierbij kun je aan digitale mailboxen denken, maar ook aan online vergaderruimtes. Hier houd je contact met klanten, opdrachtgevers of collega’s. Een virtueel kantoor in Amsterdam bijvoorbeeld beschikt over alle eigenschappen van een kantoor, zonder dat hier een fysieke ruimte bij hoort.

Groeimogelijkheden

Startende ondernemers beginnen vaak in hun eentje of met een klein groepje aan een bedrijf. Naar mate het bedrijf succesvoller wordt, komen hier werknemers bij en is er meer kantoorruimte nodig. Een zakelijk inschrijfadres voorkomt een hoop gedoe, omdat je in dit geval geen verhuizingen door hoeft te geven. Je groeit als bedrijf makkelijk door, of je nu volledig digitaal werkt of ergens kantoorruimte huurt. Je bedrijf behoudt hetzelfde adres en dat is makkelijk voor je administratie. Daarnaast werk je samen met mensen van over de hele wereld met het virtuele kantoor.

Ook interessant..