Home Marketing Aandachtspunten bij een website laten maken

Aandachtspunten bij een website laten maken

door Redactie

Als je een eigen bedrijf hebt dan hoort daar vandaag de dag een website bij. Maar hoe pak je dat aan? Niet iedereen is zo handig om zelf een website te bouwen. En dat hoeft ook niet want je kunt een website laten maken door een professioneel bureau. Zij hebben hier ervaring mee en maken de website volledig naar jouw wensen. Ook kunnen ze tips geven over zaken waarmee je rekening moet houden bij het opzetten van de website. Enkele tips geven we je hier alvast

Maak een goed plan voor je nieuwe website

Voordat je in zee gaat met een webdesigner is het belangrijk dat je weet wat je wilt. Vind jouw bureau bij Sortlist en leg deze je plannen voor. Maak bijvoorbeeld alvast een menustructuur met de hoofdcategorieën die je op je website wilt laten zetten. Bepaal of je je bezoekers met ‘u’ of met ‘je’ wilt aanspreken. De ‘tone of voice’ is belangrijk en moet je goed afstemmen met je doelgroep. Ook de uitstraling qua lay-out houdt daar verband mee. Kies voor een rustige uitstraling als je vooral zakelijk wilt overkomen. Richt je je op een jonge doelgroep dan mag het wel wat vrolijker. Maar ook dan is het belangrijk dat de bezoeker snel kan vinden wat hij zoekt en niet wordt overweldigd door felle kleuren, bewegende gimmicks en pop-ups.

Actuele informatie op je site

Zorg ervoor dat de informatie op je website juist en actueel is. Dat betekent dat je met enige regelmaat moet updaten. Je bezoekers een gelukkig nieuwjaar wensen is prima, maar als die mededeling er in maart nog steeds op staat is dat een beetje raar. Bezoekers moeten kunnen vertrouwen op de juistheid van de informatie. Zorg dus dat openingstijden en contactgegevens altijd juist zijn evenals de informatie over producten en diensten.

Zorg voor correct taalgebruik

Correct taalgebruik is heel belangrijk op een website. Denk niet dat het allemaal niet uitmaakt als je het niet zo nauw neemt met d’s en t’s en andere regels van de Nederlandse taal. Er zijn nog steeds heel veel mensen die daar wel degelijk op letten en meteen afhaken als je website vol taalfouten staat. Als foutloos Nederlands schrijven niet jouw sterkste punt is, besteed het schrijven van je webcontent dan uit of laat je teksten door iemand redigeren voordat je ze online zet. Bij het schrijven van teksten voor je website is het bovendien belangrijk dat de juiste zoekwoorden worden verwerkt. Een ervaren SEO schrijver kan je daarmee helpen.

Ook interessant..