Home Ondernemen 5 Slimme duurzame investeringen voor bedrijven

5 Slimme duurzame investeringen voor bedrijven

door Redactie

Steeds meer bedrijven willen op een slimme manier duurzaam investeren, maar de vraag is hoe kan dat dan het beste? Wij hebben speciaal voor je 5 slimme duurzame investeringen op een rijtje gezet. Uiteraard zal je al snel denken aan de zonnepanelen voor bedrijven, maar er zijn meer opties! Veel mensen weten het wel, duurzaamheid wordt en is al steeds meer de norm. Een klant wilt dat een bedrijf duurzaam gaat ondernemen en daar gaan ze dan ook vaak naar op zoek. Daarom is het goed om als eigenaar van een bedrijf goed te kijken hoe je hierin kunt investeren. Je wilt namelijk met de tijd meegaan, zorgen dat klanten voor jou kiezen en duurzaam ondernemen is gewoon van groot belang.

Alle duurzame tips op een rijtje

Er zijn verschillende tips om met slimme en duurzame investering aan de slag te gaan binnen je bedrijf:

  1. Je kunt je bedrijfspand verduurzamen met subsidie en dan krijg je een lagere energierekening.
  2. Co2 uitstoot kun je voorkomen door hybride te werken waar mogelijk.
  3. Ontdek de fiscale voordelen via duurzaam vervoer.
  4. Kies voor efficiënte IT en duurzame dataopslag.
  5. Kom alles te weten over efficiënt grondstof gebruik door te kiezen voor circulair ondernemen.

Je bedrijf verduurzamen begint hier

Je wilt je bedrijfspand verduurzamen middels subsidie, dit is een goede keuze want dan ga je ook voor een lagere energierekening. Sinds begin 2023 is het zo dat alle kantoren verplicht zijn om naar energielabel C te gaan. Als je een onderneming hebt en een pand met een minder zuinig energielabel, dan is het verduurzamen hier ook echt verplicht. Je kunt dan een subsidie aanvragen en dat is de Subsidie Verduurzaming MKB (SVM). Je krijgt dan een deel van het bedrag terug voor een energieadvies op maat (maar ook om de maatregelen uit te voeren). Het voordeel wat je al snel gaat merken is dat een duurzaam bedrijfspand zorgt voor een verlaging van de CO2 uitstoot en dus ook het verlagen van je energierekening. Je gaat ook op de lange termijn het verschil merken, want dan verdien jij de kosten van een verbouwing echt snel terug.

Het verduurzamen kun jij op diverse manieren doen, daarbij kun je denken aan isoleren, van bijvoorbeeld het dak, je vloer, glas en gevels. Maar je kunt ook kiezen voor LED lampen, een warmtepomp, misschien ook wel zonnepanelen en een zonneboiler. Genoeg opties dus en dan kun jij al snel je voordeel merken ook op financieel gebied!

Ook interessant..