Home Ondernemen Zakelijke labels of etiketten: inkopen of zelf printen?

Zakelijke labels of etiketten: inkopen of zelf printen?

door Redactie

Maak je als bedrijf zijnde veel gebruik van labels en/of etiketten? Dan is het wellicht de moeite waard om te kijken of het loont om de etiketten zelf in te kopen of zelf te printen. Zie hieronder enkele redenen die je zouden kunnen helpen om de juiste keuze te maken om efficiënter en/of kostenbesparend te werk te gaan.

Betere beschikbaarheid

Door de labels zelf te printen, zorg je ervoor dat je zelf in de hand hebt hoeveel je er print en wanneer je ze print. Als je ze bij een extern bedrijf besteld, loop je altijd risico dat je labels of etiketten niet op tijd in huis hebt en daardoor vertraging op loopt met het verzenden van je pakketjes. Dit wil je uiteraard voorkomen, waardoor het een goede optie is om je labels en etiketten zelf te printen waar, hoeveel en wanneer je wilt.

Kostenverlaging

Bij een extern bedrijf je labels en etiketten bestellen kan er toe leiden dat je hogere aantallen af moet nemen en daardoor ineens best veel geld kwijt bent aan print- en verzendkosten. Als er dan ook nog eens tussentijds wordt besloten om de labels en etiketten te veranderen, zit je met veel waardeloze producten. Neem je kleinere hoeveelheden af om dit te voorkomen, betaal je vaak weer hogere print- en opslagkosten. Daardoor is het beter om de labels en etiketten zelf te printen of alleen bij een externe partij af te nemen en industrieel printen in grote hoeveelheden voor langere tijd.

Flexibel

Door labels of etiketten zelf te printen, ben je flexibel als het etiket of het label tussentijds gewijzigd dient te worden. Je past het artikel direct aan, print het en je kunt er ook direct gebruik van maken, zonder dat je moet wachten op een extern bedrijf die de labels moet aanpassen en daarna moet versturen.

Zelf het ideale etiket ontwikkelen

Door zelf de touwtjes in handen te nemen op het gebied van het perfecte label of etiket, zorg je ervoor dat je er meerdere mensen binnen het bedrijf naar kunt laten kijken of meerdere ontwerpen voor kunt leggen voor je daadwerkelijk tot print over gaat. Als je een ontwerp aanlevert aan een extern bedrijf, kun je dit label of etiket niet tussentijds wijzigen als je een ander ontwerp toch beter geschikt vindt. Door zelf te printen, kun je het label of etiket op elk moment naar wens aanpassen.

Ook interessant..