Home Ondernemen Zakelijk mobiel abonnement kiezen: 3 tips

Zakelijk mobiel abonnement kiezen: 3 tips

door Redactie

Als ondernemer moet je altijd telefonisch bereikbaar zijn. Een goed mobiel abonnement is dan ook van essentieel belang. De meeste ondernemers kiezen hierbij voor een zakelijk abonnement. Dit levert tal van voordelen op. Zo zijn de kosten aftrekbaar, is de factuur erg overzichtelijk en geniet je van enkele fijne extra’s. Maar voordat je een iPhone zakelijk abonnement kiest, moet je wel met een aantal zaken rekening houden. Kijk alleen maar eens naar het gigantische aanbod. Er zijn ongelooflijk veel providers die zakelijke abonnementen aanbieden. Het is dan ook niet gemakkelijk om een keuze te maken.

Zie jij door de bomen het bos niet meer en kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een definitieve keuze? In dit artikel geven we drie tips om je op weg te helpen. Zo vind je het zakelijke abonnement dat bij jou past.

Koop zelf een telefoon

De meeste mensen kiezen tegenwoordig standaard voor een abonnement met toestel. Hoewel dat zeker mogelijk is, kun je op de lange termijn meer geld besparen door zelf een toestel te kopen. Kies bijvoorbeeld voor een refurbished exemplaar en sluit vervolgens een sim only abonnement af. Je kunt er ook voor kiezen om langer met je huidige toestel te doen. Zo bespaar je veel geld en zit je niet vast aan enkele providers. Je kunt nu uit elk abonnement kiezen dat er is. Er zijn geen restricties meer. Dat biedt tal van voordelen.

Vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken

Vergelijken loont! Zeker als je op zoek bent naar een nieuw zakelijk mobiel abonnement. Providers doen er alles aan om met elkaar de concurrentiestrijd aan te gaan. Hierdoor kun je flink wat geld besparen door simpelweg de tarieven en algemene voorwaarden met elkaar te vergelijken. Dit betekent gelukkig niet dat je dit helemaal zelf uit moet zoeken. Er zijn online verschillende handige websites te vinden, waarop je – op basis van enkele persoonlijke gegevens – snel het voordeligste abonnement vindt. Zo bespaar je niet alleen geld, maar weet je ook zeker dat deze aansluit op jouw situatie.

Let op: laat je niet volledig leiden door de prijs van het abonnement. Soms ben je onder de streep goedkoper uit door de bijbehorende algemene voorwaarden. Het is daarom belangrijk om niet direct voor het abonnement met de laagste prijs te kiezen, maar alles mee te nemen in het maken van jouw definitieve beslissing.

Kies een flexibel abonnement

Je kunt niet in de toekomst kijken. Als je pas als zelfstandig ondernemer bent begonnen, weet je niet hoe dit gaat verlopen. De kans bestaat ook dat je bedrijf niet uit de verf komt en je vroegtijdig moet stoppen. Dan is het niet fijn als je nog jaren aan een abonnement vastzit. Daarom is het verstandig om voor een abonnement met een korte looptijd of een flexibel abonnement te kiezen. Een goedkoop abonnement met een lange looptijd lijkt misschien aantrekkelijk, maar wanneer de toekomst onzeker is, is dit misschien niet de beste keuze.

Ook interessant..