Home Marketing SEO-technieken die je vindbaarheid in Google direct verbeteren

SEO-technieken die je vindbaarheid in Google direct verbeteren

door Redactie

Heb jij net een website laten bouwen en ben je op zoek naar de juiste inhoud en content om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken? Denk dan ook gelijk aan het optimaliseren van je content, zodat ze voldoen aan de SEO ofwel zoekmachine optimalisatie voorwaarden, zodat je beter zichtbaar bent in de online zoekmachines. Hieronder enkele SEO technieken die je vindbaarheid in Google direct verbeteren.

Lange artikelen

Vaak worden lange artikelen of verhalen beter gerankt wat betreft zoekmachines. Vaak kunnen lezers meer antwoorden uit een langer informatief artikel halen en bevatten deze artikelen meer waardevolle links of zoekwoorden. Ga dus niet eindeloos breien om aan een artikel te komen met veel woorden, maar zorg altijd voor waardevolle content, ook bij lange artikelen om er het optimale resultaat uit te halen betreffende zoekmachine optimalisatie.

URL’s

Heb je bepaalde zoekwoorden die vaker terugkomen in de tekst? Zet deze dan ook in de URL om de content hoger te laten ranken. Dit geldt ook voor korte URL’s. Gebruik voor een krachtigere uitstraling liever kortere URL’s dan lange URL’s.

Interne- en externe links

Voor elke vorm van content die je maakt is het van belang om te proberen hier waardevolle, interne links aan toe te voegen. Denk hierbij aan links die corresponderen naar woorden die vaker terugkomen op je website of links naar pagina’s die hoger moeten scoren op Google. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk externe links mee te geven aan je content, zoals één of meerdere links die verwijzen naar waardevolle en goed bezochte websites. Dit zal je ook zeker een betere ranking opleveren voor deze content.

Snelle website

Heb je veel geld betaald voor goede hosting? Dan zal je website hoogstwaarschijnlijk ook lekker snel werken. Er is immers niets zo vervelend als een website die traag werkt en langzaam doorklikt naar de volgende pagina. Bij hosting zorg je er simpelweg voor dat je je website onderbrengt bij een megagrote server die altijd actief is en verbonden met internet. Zo word je website online zichtbaar. Je kunt hier dus beter wat meer geld aan uitgeven, dan te weinig met het gevolg dat je een traag werkende website hebt.

Toffe content

Zorg altijd voor toffe en informatieve content, ondersteunt met links. Zorg voor afwisseling in het soort content dat je plaats. Denk hierbij aan een winactie via social media die je met links verwijst naar je website, blogs, een wekelijkse vlogserie of leuke storytelling, waarin je er voor zorgt dat de bezoeker van je website zich kan verplaatsen in de hoofdpersoon van de storytelling. Van het grootste belang is dat je ervoor zorgt dat websitebezoekers terug blijven keren naar je website of social media pagina’s en indien mogelijk online aankopen zullen verrichten of een goede review plaatsen over je producten of diensten.

Wil je toch het optimale uit zoekmachine optimalisatie halen en kijken wat er verbeterd kan worden aan jouw website en/of social media kanalen? Schakel dan de hulp in van een SEO advies bureau, zodat zij kunnen analyseren waar de verbeterpunten liggen, deze verbeterpunten doorvoeren en vervolgens via data kunnen bekijken of er daadwerkelijk stappen vooruit worden gezet en vooraf gestelde doelstellingen worden behaald.

Ook interessant..