Home Marketing Wil je meer bekendheid voor jouw bedrijf? Hier 3 tips!

Wil je meer bekendheid voor jouw bedrijf? Hier 3 tips!

door Redactie

Klanten komen helaas niet zomaar aanwaaien. Daarom is het af en toe nodig om te investeren in het genereren van meer bekendheid. Dit kun je op verschillende manieren doen, zowel online als offline. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet zodat je meteen aan de slag kunt gaan om als bedrijf bekender te worden.

Tip 1. Kijk naar lokale mogelijkheden

Het doel van een bedrijf is natuurlijk om meer klanten binnen te slepen en daardoor te kunnen groeien. Toch raden we aan om je zeker in het begin, te richten op de lokale mogelijkheden. Vaak worden er evenementen georganiseerd waar je met een stand kunt staan. Wanneer je actief participeert bij dit soort dagen kan de lokale bekendheid zeker groeien. Je kunt eenvoudig online printen bij een drukkerij, denk aan brochures drukken of visitekaartjes. Zo zullen mensen ook thuis nog herinnerd worden aan jouw bedrijf. Daarnaast zou je lezingen kunnen geven of workshops kunnen organiseren. Dit is een investering, omdat je er niet veel aan zult verdienen. Toch kan dit ervoor zorgen dat je steeds bekender wordt onder het lokale publiek. Wanneer ze nodig hebben wat jij aanbiedt, zullen ze dan ook meteen aan jou denken.

Tip 2. Bekendheid op grotere schaal door social media

Sociale platformen zijn handige tools om de bekendheid van een merk te vergroten. Hierbij is het van belang dat je een goede strategie ontwikkelt en dit goed bijhoudt. Je hoeft niet iedere dag reclame te maken, maar we raden wel aan om regelmatig iets te plaatsen. Of dit nou een leuke actie is, een foto van een nieuw kantoor of een kennismaking met een nieuwe werknemer. Laat zien waar een bedrijf voor staat en maak het persoonlijk. Het is van belang dat alle communicatie vanuit het bedrijf er gelijk uitziet. Hiermee bedoelen we de tonatie en de kleuren die verwerkt worden in een plaatsing. Zo weet de lezer in de lange termijn direct dat een plaatsing afkomstig is van jouw bedrijf. Op deze manier zullen steeds meer mensen vertrouwen krijgen in jouw bedrijf en daardoor ook sneller een dienst of product afnemen.

Tip 3. Betaald adverteren

Daarnaast kun je ook betaalde advertenties plaatsen. Dit kun je eenvoudig zelf doen op verschillende platformen. Het is niet zo dat je na een eerste plaatsing meteen bekender zult zijn en meer bezoekers aantrekt. Het kan enige tijd duren voordat je echt de vruchten kunt plukken. Je kunt het beter niet zien als een makkelijke oplossing om tijd te besparen. Het effect dat je met een dergelijke advertentie kunt behalen is redelijk beperkt. Je kunt advertenties het beste inzetten in combinatie met de andere mogelijkheden om er het beste resultaat uit te halen.

Ook interessant..