Home Ondernemen E-commerce bedrijf laten groeien? 3 tips!

E-commerce bedrijf laten groeien? 3 tips!

door Redactie

Als e-commerce ondernemer is groeien waarschijnlijk je grootste doel, maar je weet ook dat er veel tijd gaat zitten in het toevoegen van producten, communiceren met leveranciers zoals een kralen groothandel online, het schrijven van webteksten en het afhandelen van bestellingen. Om echt stappen vooruit te zetten, moet je een krachtige marketingstrategie hebben. Hier zijn 3 tips om je e-commerce business te laten groeien.

1. Begrijp de klantreis

Je moet eerst begrijpen hoe klanten met jouw merk in aanraking komen en wat ze van jou verwachten. Denk aan de fase waarin ze jouw website bezoeken, hoe je hen kunt verleiden met aanbiedingen, hoe je klanten blijft boeien met e-mails en herinneringen, hoe je fans creëert met extra voordelen en aanbiedingen, en hoe je loyale klanten kunt omzetten in ambassadeurs die jouw merk aanbevelen. Wanneer je dit begrijpt kun je een succesvolle e-commerce strategie opzetten.

2. SEO voor betere vindbaarheid

Daarnaast wil je natuurlijk dat mensen je kunnen vinden, vooral als ze op zoek zijn naar producten die jij verkoopt. Hiervoor kun je SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, inzetten. Het draait eigenlijk om twee dingen: je moet nuttige content maken die mensen interessant vinden, zodat je hoger verschijnt in zoekmachines zoals Google. Dit betekent dat je moet uitvogelen welke woorden mensen gebruiken als ze naar jouw spullen zoeken en dat je jezelf moet laten zien als iemand die er echt iets van weet. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de pagina’s waar je je producten op aanbiedt, goed te vinden zijn in zoekresultaten. Dit houdt in dat je de namen van je producten aantrekkelijker moet maken, vragen van bezoekers moet beantwoorden en veel details moet geven. Zo wordt de kans groter dat mensen jouw producten vinden en besluiten om ze te kopen.

3. Gebruik online advertenties

Wil je je online winkel laten groeien? Denk dan eens aan online advertenties. Je hebt verschillende mogelijkheden, zoals advertenties op Google Shopping, Facebook en Instagram Shopping. Daarnaast kun je samenwerken met influencers en gebruikmaken van affiliate marketing om meer mensen naar je website te trekken en je producten onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Het is een krachtige manier om je e-commerce business te laten bloeien. Met deze 3 tips zou je al een stuk beter in de markt moeten liggen!

Ook interessant..