Home Ondernemen Een gids voor legbordstellingen en draagarmstellingen

Een gids voor legbordstellingen en draagarmstellingen

door Redactie

In een magazijn is een efficiënte opslag van goederen van groot belang. Het kiezen van de juiste opslagoplossingen kan de productiviteit verhogen en de ruimte optimaal benutten. Twee veelvoorkomende opslagoplossingen zijn draagarmstellingen en legbordstellingen. In dit artikel zullen we de verschillen, voordelen en toepassingen van deze twee systemen bespreken.

Draagarmstellingen: Ruimtebesparende opslag voor lange en zware goederen

Draagarmstellingen zijn een ideale opslagoplossing voor het opbergen van lange en zware goederen, zoals buizen, planken, stalen profielen en houten panelen. Ze bestaan uit verticale staanders met horizontale armen, waarop de goederen worden geplaatst.

Voordelen van draagarmstellingen

Het belangrijkste voordeel van draagarmstellingen is de ruimtebesparing. Door de lange goederen verticaal op te slaan, wordt de beschikbare vloeroppervlakte optimaal benut. Dit is vooral handig in magazijnen waar de ruimte beperkt is.

Daarnaast bieden draagarmstellingen een eenvoudig laden en lossen van goederen. Doordat de goederen vrij toegankelijk zijn, is het gemakkelijk om ze te verplaatsen met behulp van een heftruck of kraan. Dit verhoogt de efficiëntie en vermindert de kans op beschadiging van de goederen.

Toepassingen van draagarmstellingen

Draagarmstellingen worden veel gebruikt in de bouw- en houtindustrie, waar lange en zware goederen opgeslagen moeten worden. Ze zijn ook geschikt voor magazijnen die grote hoeveelheden buizen, planken of staalprofielen moeten opslaan.

Legbordstellingen: Overzichtelijke opslag met eenvoudige toegang

Legbordstellingen zijn een van de meest gebruikte opslagoplossingen in magazijnen. Ze bestaan uit meerdere horizontale legborden die in een verticaal frame worden geplaatst. Deze stellingen bieden een overzichtelijke opslag en zijn ideaal voor het opbergen van kleine tot middelgrote items.

Voordelen van legbordstellingen

Een van de belangrijkste voordelen van legbordstellingen is de eenvoudige toegang tot de opgeslagen goederen. Elk legbord kan individueel worden bereikt, waardoor het gemakkelijk is om specifieke items te vinden en te pakken. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van het pickproces.

Een ander voordeel van legbordstellingen is hun aanpasbaarheid. De hoogte van de legborden kan worden aangepast aan de behoeften van het magazijn, waardoor de ruimte optimaal kan worden benut. Bovendien kunnen extra legborden worden toegevoegd of verwijderd om aan veranderende opslag behoeften te voldoen.

Toepassingen van legbordstellingen

Legbordstellingen zijn geschikt voor verschillende toepassingen. Ze worden vaak gebruikt in detailhandels magazijnen, waar kleine goederen zoals elektronica, kleding en accessoires worden opgeslagen. Ook in archieven en kantoren zijn legbordstellingen populair voor het organiseren van documenten en kantoorbenodigdheden.

Welk systeem past het beste bij jouw magazijn?

Het kiezen van het juiste opslagsysteem voor jouw magazijn hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van de goederen, de beschikbare ruimte en de gewenste efficiëntie. Legbordstellingen zijn ideaal voor het opbergen van kleine tot middelgrote items en bieden een eenvoudige toegang tot de opgeslagen goederen.

Ook interessant..