Home Ondernemen Dit zijn loopbaantips voor introverte professionals

Dit zijn loopbaantips voor introverte professionals

door Redactie

Voel je je niet goed op je werk? Maar zijn je sollicitatiegesprekken ook geen succes? Het kan je eigen persoonlijkheid zijn die je in de weg zit. Misschien ben je zeer introvert. Dat kan het lastiger maken om carrière te maken. Daarom is het handig om eens wat tips te delen op dit vlak.

1. Jij lijkt afstandelijk

Mensen die jou niet kennen, bijvoorbeeld als je komt solliciteren, kunnen denken dat je afstandelijk bent. Dat komt doordat je afwachtend bent. Je moet hier dus bewust mee aan de slag als je wilt solliciteren of wanneer je een baan met bijvoorbeeld veel vergaderen hebt. Een training gesprekstechnieken kan bijvoorbeeld helpen. Ook is het goed om uit te leggen dat je introvert bent. Dit maakt veel duidelijk voor anderen.

2. Kijken naar extraverten

Je kan je persoonlijkheid niet zomaar even veranderen. Het is ook niet nodig om extravert te worden. Je hebt namelijk je eigen voor- en nadelen. Wel kan je leren met je introverte karakter om te gaan. Dat doe je bijvoorbeeld door niet voortdurend te kijken naar extraverten. Het is veel beter om te bekijken waar jouw eigen kwaliteiten liggen. Op die manier kan je ook met meer vertrouwen aan de slag. Ook dat is van belang.

3. Niet vragen om hulp

Je bent iemand die graag alleen werkt. Dit voelt prettig voor jou. Dit hoeft ook niet erg te zijn. Het is echter wel zo dat jouw band met anderen daardoor niet sterk kan worden. Dit maakt het bijvoorbeeld ook lastig om hulp te vragen op het moment dat je dit nodig hebt. Je kan misschien veel, maar niet alles. Op Gesprekstechnieken.com kan je zien hoe je daar iets aan kan doen. Het is wel heel belangrijk om deze kans te pakken.

4. Je kwaliteiten niet herkennen

Het is belangrijk om te beseffen dat introvert niet minder is dan extravert. Het is zo dat ieder zijn sterke en zwakke kanten heeft. Het is vooral belangrijk om aan de sterke kanten te werken. Je kan op die manier ook meer kansen pakken tijdens sollicitatiegesprekken. Wanneer je kijkt naar introverte mensen, dan zijn sommige van de bekende kwaliteiten dat ze zeer geconcentreerd kunnen werken, onderzoekend zijn en goed luisteren. Ook hebben ze geduld en verantwoordelijkheidsgevoel en zijn ze zeer gemotiveerd. Door er op deze manier naar te kijken, kan je dus ook zien dat er veel meer in jou zit.

Ook interessant..