Home Ondernemen Wanneer is een tankpas van de zaak voordeliger?

Wanneer is een tankpas van de zaak voordeliger?

door Redactie

Als ondernemer ben je continu op zoek naar manieren om efficiënter te werken en kosten te besparen. Maar heb je ooit stilgestaan bij de mogelijkheid om een zakelijke tankpas te gebruiken? Het lijkt misschien een klein detail, maar in de praktijk kan het een aanzienlijk verschil maken in je bedrijfsuitgaven. Maar is een tankpas voor elk bedrijf een voordelige keuze?

Waarom een tankpas in de eerste plaats?

Een tankpas is een betaalmiddel specifiek voor brandstof en andere auto-gerelateerde uitgaven zoals parkeren en autowassen. Op het eerste gezicht lijkt het slechts een stukje plastic, maar vergis je niet. Door een tankpas zakelijk te gebruiken kan je administratie drastisch vereenvoudigen. Bovendien bieden veel tankpassen extra services en kortingen, wat uiteindelijk kan resulteren in meer besparingen.

De financiële afweging

De kernvraag is natuurlijk: wanneer is het financieel aantrekkelijk om een tankpas te hebben? Om dit te beantwoorden, moet je naar de totale kosten kijken, inclusief eventuele maandelijkse of jaarlijkse kosten van de tankpas zelf. Deze uitgaven staan tegenover de tijd die je bespaart met administratie en de kortingen die je kunt krijgen op brandstof en andere services. Voor bedrijven met meerdere voertuigen kunnen de besparingen oplopen, omdat je door een collectieve tankpas nog meer korting kunt afnemen.

De impact op je administratie

Vergeet ook niet de tijdwinst en het gemak op administratief gebied. Je krijgt een gedetailleerde factuur waarop alle transacties duidelijk vermeld staan. Dit is veel handiger dan een schoenendoos vol losse bonnetjes. Het eenvoudiger verwerken van je administratie kan indirect ook een kostenbesparing zijn; je houdt immers meer tijd over voor andere, potentieel winstgevende, bedrijfsactiviteiten.

Voor wie is het minder geschikt?

Een tankpas is niet voor elk bedrijf de juiste keuze. Als je bijvoorbeeld een eenmanszaak hebt zonder bedrijfsauto, of je rijdt nauwelijks voor zakelijke doeleinden, dan is het waarschijnlijk niet voordelig. Ook kunnen de voordelen verminderen als je voornamelijk dichtbij huis werkt en niet veel brandstof verbruikt. De grootte van het bedrijf is dus van invloed. Een speciale tankpas MKB kan hierbij wel interessant zijn, omdat deze zijn ingesteld op kleine bedrijven.

Is een tankpas voor jouw onderneming een voordelige keuze? Dat hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal voertuigen, de afstanden die je aflegt en de tijd die je wilt besparen op administratie. Voor sommige bedrijven zal de tankpas een aanzienlijke kostenbesparing opleveren, terwijl het voor andere bedrijven misschien niet de juiste oplossing is. In elk geval is het een optie die het overwegen waard is als je op zoek bent naar manieren om je bedrijfsvoering te optimaliseren.

Ook interessant..