Home Ondernemen Voordelen van een waterontkalker in jouw horecakeuken

Voordelen van een waterontkalker in jouw horecakeuken

door Redactie

Woon jij in een omgeving waar je last hebt van veel kalk en kalkaanslag op je glazen, bestek en borden? Dat kan erg vervelend zijn en die witte aanslag ziet er ook nog eens niet zo fris en hygiënisch uit, zeker niet in een horecakeuken van een restaurant of bar. Er is wel iets aan de hardheid van het water te doen en ervoor te zorgen dat het water minder kalk bevat. Je plaatst hierbij een waterontkalker in je (horeca)keuken. Hieronder de voordelen van een waterontkalker in jouw horecakeuken.

Minder schoonmaakwerkzaamheden

Als het water in jouw horecakeuken veel kalk bevat, zul je vaak last hebben van witte aanslag op pannen, servies, glazen en andere attributen in de keuken. Wil je deze witte aanslag wegpoetsen, dan dien je hard te schrobben met een schuursponsje of borstel. Door een waterontkalker te plaatsen, zorg je ervoor dat de witte aanslag verdwijnt en je minder tijd kwijt bent aan het kalkvrij maken van spullen.

Geen witte aanslag meer

Zoals hierboven benoemd zorgt een grote hoeveelheid kalk in het water voor een witte aanslag. Dit ziet er onhygiënisch en niet netjes uit. Deze witte aanslag is niet gevaarlijk voor de gezondheid, maar het ziet er verre van fris uit. Alleen dat is dus al een goede reden om een waterontkalker aan te schaffen.

Minder wasmiddel

Heeft jouw wasmachine veel last van de grote hoeveelheid kalk in het water? Dat kan zeker kloppen, door een grote hoeveelheid kalk moet de wasmachine harder werken om zowel het wasmiddel als de kalk in het water tegen te gaan en de was schoon te maken. Plaats je een waterontkalker in de buurt van de hoofdkraan bij de waterleiding, dan zorg je dat de wasmachine zich alleen maar hoeft te focussen op het schoonmaken van het wasgoed.

Langere levensduur apparaten

De kalkaanslag zorgt er ook voor dat apparaten zoals vaatwassers en wasmachines een mindere lange levensduur hebben. Door een waterontkalker zorg je ervoor dat deze dure apparaten langere tijd hun werk goed doen en zorgen voor schone vaat en schone was.

Lagere energienota

Doordat huishoudelijke apparaten vaak verwarmingselementen nodig hebben om op te warmen, zoals een koffiezetapparaat, waterkoker of vaatwasser, is het vervelend dat kalkaanslagdeeltjes aan deze verwarmingselementen blijven plakken. Dit zorgt er op termijn op dat de apparaten harder moeten werken en langer nodig hebben om op te warmen, wat meer energie kost. Daardoor zorgt het plaatsen van een waterontkalker voor een lagere energienota.

Beter voor het milieu

Doordat je minder wasverzachter in je wasmachine en schoonmaakmiddel in je vaatwasser nodig hebt met een ontkalker, zorg je ervoor dat er minder schadelijke stoffen of chemicaliën in het milieu verdwijnen. Een waterontkalker aanschaffen is dus zo’n gek idee nog niet!

Ook interessant..