Home Ondernemen Verveling op het werk kan leiden tot een bore-out

Verveling op het werk kan leiden tot een bore-out

door Redactie

Van een burn-out hebben we allemaal wel eens gehoord, maar aan een bore-out wordt niet vaak gedacht wanneer een medewerker verzuimt. Toch kan een bore-out de reden van verzuim zijn. Iemand die ‘last heeft’ van een bore-out kan uitgeput raken door verveling. Vaak werkt iemand dan te lang onder zijn of haar niveau en vindt dit moeilijk om bij collega’s of leidinggevende aan te geven. Resultaat: door deze verveling ervaart de medewerker veel stress en kan hij of zij zich daardoor voor lange tijd ziek melden. Als je weet hoe je een bore-out bij medewerkers kunt herkennen, kun je jouw medewerkers beter helpen en verzuim door een bore-out mogelijk voorkomen.

Welke klachten heeft iemand met een bore-out?

Een medewerker die last heeft van een bore-out kan verschillende klachten hebben, denk hierbij aan:

  • Slapeloosheid;
  • Vermoeidheid;
  • Simpele taken uitstellen;
  • Ongeïnteresseerd zijn;
  • Negatief praten over het werk, zichzelf en anderen;
  • Verminderde interesse in activiteiten die eerst wel als leuk werden ervaren.

Als werkgever kun je ook nadelen ervaren wanneer één van jouw medewerkers last heeft van een bore-out. Als je dit niet op tijd herkent, kan de medewerker zich ziek melden en dit brengt kosten met zich mee. Je bent namelijk niet alleen verplicht om het loon van de zieke medewerker door te betalen. Ook verzuimbegeleiding, re-integratie en het regelen van vervanging kosten geld. Met een verzuimverzekering kun je jezelf verzekeren tegen deze kosten en de financiële risico’s afdekken.

Offerte verzuimverzekering aanvragen

Heb je een verzuimverzekering afgesloten? Dan worden jij en de zieke medewerker goed begeleid, zodat de medewerker zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Een verzekeraar biedt de best mogelijke ondersteuning bij het verkorten van verzuim en houdt de regie op elke ziekmelding. Vraag een offerte voor een verzuimverzekering aan en bereken direct de premie voor jouw verzuimverzekering. Ook interessant zijn de andere diensten van Sazas. Deze dragen bij om ziekteverzuim binnen jouw bedrijf te verminderen en voorkomen.

Ook interessant..